<i>Papas Arrugadas</i>, eller "rynkete poteter" er en enkel, men sikker vinner.
Papas Arrugadas, eller "rynkete poteter" er en enkel, men sikker vinner. Vis mer

Kanariøyene - alt i en saus


Enkelt og genialt, men skal to ting nevnes fra Kanariøyene og det kanariske kjøkkenet, så må det være mojo og gofío. Mojo er den sterke chili- og hvitløksausen som alltid finner sin plass på et tradisjonelt middagsbord. Mens gofío er en blanding av ristet hvete, mais eller havre. Den påføres ofte brød, men er av flere forskjellige typer. Egnet for både middag, frokost og lunsj, blir den kalt Guds mat av de lokale elskerne. Mojo brukes derimot på det meste. Vil du ha en skikkelig munnmassasje, så må du ikke gå glipp av Papas arrugadas, rynkede salte poteter, med en dæsj mojo på.

Maten i tursitområdene kan være både hummel og kanari. Menyen får du derimot på norsk. Her i Arguineguin.
Maten i tursitområdene kan være både hummel og kanari. Menyen får du derimot på norsk. Her i Arguineguin. Vis mer


Unngå turistslummen
Et kanarisk matgilde kan likevel strekke seg fra amerikansk hurtigmat og groteske engelske pubmåltider, til utsøkte kongereker og andre skalldyr for en billig penge. Reiser du rundt i de lokale landsbyene vil du finne små spesialiteter med opphav i hva øyene selv klarer å produsere. Sånn som Lanzarotes vino del fuego, vulkansk vin, eller kanskje Furteventuras verdenskjente geitost, majorero er mer spennende. Den har sin linne og fine smak fra at dyrene gresser en spesiell vulkansk mose som gror bare her. Reiser du til turiststedene kan det derimot falle begge veier. Er hundre prosent charter planen, så legg igjen smaksløkene dine hjemme og ta med resten av kroppen på ferie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder drikkevarer, så finner du det meste vi har her hjemme, også på Kanariøyene. De lokale ølvariantene er Tropical(fatøl), La Dorada(lyst øl) og Volcan Beer.

Tilbake til hovedartikkelen og landsmeny...