Kanalhopping – uten TV…

Det dreier seg selvfølgelig om stavhopping over en av Nederlands mange kanaler!

Glad i å hoppe? Du vil heller befinne deg over vannet enn i det? Da er dette noe for deg! Ta turen til Nederland hvor årets mester i kanalhopping skal kåres.

Hvordan går det for seg?

Det er nok av kanaler i Nederland som man kan hoppe over...
Det er nok av kanaler i Nederland som man kan hoppe over... Vis mer

En hopper tar løpefart mot en aluminiumsstav som står vertikalt på den ene siden av kanalen. Vedkommende skal da ved hjelp av sin egen fart og staven hoppe over på den andre siden av kanalen (og helst så langt som mulig!). Snittlengden på hoppene er rundt 18 meter. Verdensrekorden ble satt i 1991 og er på hele 19,4 meter.

Kanalhopperne setter sin stolthet i å utvikle de tekniske egenskapene i denne sporten, og de seriøse hopperne trener daglig. For å gjøre suksess må man være i god form, ha gode tekniske ferdigheter og være topp konsentrert.

Hvor foregår moroa?

Kanalhopping – uten TV…

  1. Her ligger Joure!

Mesterskapet går av stabelen i byen Joure førstkommende lørdag. Joure ligger i området Friesland helt nord i Nederland. Språket kalles Frysk og verken snakkes eller forstås andre steder i landet. Det er mange mesterskap gjennom året, men denne ukens turnering er av de største og mest prestisjefylte. Kanalhopping er en del av historien i dette området og over 5000 tilskuere tar turen til Joure hvert år for å overvære begivenheten.

Hvordan kommer du deg hit?

Dersom du er interessert i å ta turen du også, kan du pakke sakene og hoppe på et fly til Amsterdam. Ta toget videre til Noordoostpolder i Friesland. Derfra går det buss direkte til Joure. Når det gjelder overnatting er Joure et lite sted hvor det enkleste er å finne husly når du er kommet frem. Hvis du er interessert er det ikke vanskelig å få et lynkurs i den særegne sporten. Dutch Fierljeppen Club arrangerer både gruppekurs og privatopplæring. En artig og minnerik vri på en firmatur! Eller en spennende og original ferie! Definitivt ukens hotspot!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billig reise uten hopping?

Det bugner av svært billige charterreiser om dagen! I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev og delta i vår Sommerkonkurranse. Huske det er kun kort tid igjen før vinnerne av digitalt kamera og reise til 5000 kroner skal kåres!