Kampanjebilletter billigere enn ungdomsreiser

Er ungdoms- og studentbillettene så billig at mormor melder seg opp til eksamen ved universitetet? Vi ser på ungdomsreisebyråenes billettpriser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Langt unn og prismessig dyrt.
Foto: Kjersti van Hoegee
Langt unn og prismessig dyrt.
Foto: Kjersti van Hoegee Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Flere operatører reklamerer med knallpriser på ungdomsbilletter. Hvor lønnsomt kan det være å være under 26 år eller besitte studentkort? Vi valgte oss to destinasjoner – Praha og Sydney – som er mange unge backpackeres favorittsteder, og ba fem operatører om beste pris til disse stedene. Samtidig ba vi om priser på en jorden-rundt-billett med fem stopp underveis. SAS med Star Aliance, British Airways, STA Travel og Kilroy Travels gravde frem sine aller beste tilbud. Vi spurte også etter voksenprisen til de samme destinasjonene for sammenligningens skyld. Globetrotter svarte på den biten.

Ikke store forskjellen

Resultatene er skuffende. Ingen av prisene er spesielt rimelige, og det er ikke all verden å hente med studentkortet. Til Sydney koster det beste ungdomstilbudet i denne testen 8.879 kroner og voksenbilletten til samme sted 9.945 kroner. Det tilsvarer en differanse på 1.066 kroner. Til Praha er differansen på ungdoms- og voksenbilletten lunkne 563 kroner. Det beste tilbudet på jorden-rundt-reise fant vi hos STA Travel. 9.615 kostet en tur med seks stopp. Globetrotter tilbyr voksne jorden-rundt-billetter med fem stopp til 14.400 kroner. Med studentkortet kan du altså reise jorda rundt 4.785 kroner rimeligere enn en hard arbeidende voksen, og få ett ekstra stopp med i prisen.

Billigst akkurat nå

Billig å reise til Praha, og ikke minst rimelig å tilbringe ferien der. Praha er mange backpackeres favoritt.
Billig å reise til Praha, og ikke minst rimelig å tilbringe ferien der. Praha er mange backpackeres favoritt. Vis mer

Parallelt med DinSide Reises prisundersøkelse kjører British Airways kampanjetilbud. De reklamerer blant annet med flyreise til Mexico City til 3.445 og Barcelona til 2.085 kroner. Finnair kjører en kampanje hvor to kan reise til prisen av en. Finnairs beste tilbud er kanskje Oslo-Stockholm for to personer for til sammen 1.862 kroner. Flere reisebyråer DinSide Reise har vært i kontakt med signaliserer at det er flere kampanjer i sikte utover høsten. Hensikten er selvfølgelig å lokke folk opp i lufta igjen. Vi spurte STA Travels daglige leder om det fortsatt vil være slik at den som besitter en stor dose reiselengsel vil tjene mer på å følge med på reiseoperatørenes kampanjepriser enn på å vifte med studentlegitimasjonene på ungdomsreisebyrået.

- Nei, vi vil også følge opp med like gode priser. Allerede i november vil vi kjøre ut kampanjepriser som vil være gunstigere enn de som kjøres nå, sier Hilde Dahm-Simonsen i STA Travel til DinSide Reise.

Det er også verdt å merke seg at betingelsene kan variere.

 • Se operatørenes priser til Sydney og Praha her.

 • Se prisene på jorden-rundt-reiser her.
 • Mer for de unge

 • Jorden rundt i tre priskategorier – absolutt budsjett, middels og de luxe
 • Ti på topp med ryggsekk

 • Den siste hippireisen
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.