Kamp om vinterferien

Hytteleie i vinterferien kan du nesten glemme om du er sent ute.

Nyt Barcelona i vinterferien - hett tips? Foto: Karoline
Nyt Barcelona i vinterferien - hett tips? Foto: KarolineVis mer

Stappfulle sydenfly, få ruteflybilletter og ikke en hytteseng å oppdrive? Ikke fortvil - vi har funnet vinterferiemulighetene for etternøleren, og markedet er ikke så svart som mange vil ha det til.

Velg utradisjonelt

Er du ordentlig sen i avtrekkeren, er det aller beste tipset å velge utradisjonelt. Velg veier som ikke resten av feriefolket tar. Altså dropper du skitrekk og kanariske strender. Ta heller for deg av mulighetene som oppstår i ferietomme storbyer.

- Vi har inntrykk av at de fleste nordmenn ønsker seg sydover når de reiser ut av landet, enten det gjelder tradisjonelle Syden-reisemål eller trendy storbyferier, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour.

Kalde reisemål uten snø, kan altså være et godt valg for deg som er sent ute med feireplanleggingen. Her følger flere reisetips for etternølere. For eksempel finner vi med Star Tour en reise og fire netter i dobbeltrom i Praha fra 17. til 21. februar for 3.195. Turen går med rutefly.

 • Flere flytips til utenlandske destinasjoner finner du her.
 • Varm ferie

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Hete sydenuker frister tydeligvis. Fra Oslo er det få plasser å oppdrive om du vil til varmen i ferien. Det er enklest å få plass om du kan utvide ferien litt i endene. Alternativet er å følge med på avbestillinger og restplasser.

  - Det kan alltid dukke opp avbestillinger, og med restplassreiser kan du være heldig og finne ledige seter, sier Lena Petersson til DinSide. Hun forteller videre at det er flest ledige plasser fra Kristiansand, samt noen fra Bergen og Trondheim. Stavanger er nesten like fullbooket som Oslo.

  Marie-Anne Zachrisson, salgssjef i Saga Solreiser bekrefter dette, og sier at mange bestiller vinterferien svært tidlig.

  - Vi får reservasjoner på vinterferiereiser allerede ett år i forveien, sier Zachrisson.

 • Mer om Syden-sjansene her.
 • Skiferie i Norge

  Oppdal melder at det fortsatt er mulig å finne overnatting på Midt-Norges største vintersportssted i vinterferien.
Bilde gjengitt med tillatelse fra www.oppdal-booking.no Foto: www.oppdal-booking.no
  Oppdal melder at det fortsatt er mulig å finne overnatting på Midt-Norges største vintersportssted i vinterferien.
  Bilde gjengitt med tillatelse fra www.oppdal-booking.no Foto: www.oppdal-booking.no Vis mer

  Uke åtte er den store ferieuken med minst å velge i. Er du av dem som har vinterferie i uke ni, er det litt større utvalg. Omkvedet fra de seks største skisentrene her i landet er at det begynner å bli fullt. Spesielt du som drømmer om en stor hytte like ved skitrekket i vinterferien er nok for sent ute nå. Vil du bo på hotell eller i leilighet er sjansene større. Er du litt fleksibel på ferielengden og ønskemålene for bostedet, kan du fortsatt regne med å finne tilgjengelige tak over hodet. Det er mer ledig i midtuke (søndag til fredag) enn i weekendene, også i vinterferien.

 • Se hva som er situasjonen på de seks største skisentrene i landet.
 • På vår oversikt for skiferie, som drives av nettstedet Skiinfo, kan du se om det er ledige rom, leiligheter og hytter på flere store og små skisteder rundt om i landet.

  Kald ferie over kjølen

  Flere svenske skisteder er fine for norske turister siden svenskene ikke har samme ferierytme som oss. Svenskenes ferie følger landsdelene, og går over ukene syv til ti. Presset på skistedene er aller størst i uke ni, den uken da stockholmerne har vinterferie.

 • Her er noen svenske skitips
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.