Kamp om julebillettene

Har du ennå ikke bestilt billettene hjem til jul, må du gjøre det nå. Det er snart fullt på både fly og tog. Vi har sjekket ut hvor det fremdeles er billetter igjen.

Juleflyene er snart fulle.
Juleflyene er snart fulle. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er få billetter igjen på de store utfartsdagene før jul. Flyselskapene, med unntak av Widerøe, melder om nesten fulle fly i dagene før jul og de første dagene på nyåret. Må du fly hjem, bør du bestille straks. Widerøe har fremdeles plasser igjen, men anbefaler likevel at du bestiller raskt. De regner med at de travleste strekningene snart fylles opp. Det finnes heldigvis alternativer. Både med buss og båt er det godt med plasser.

Det går alltid et tog?

Den som tar toget hjem må kaste seg rundt i billettbestillingen for å rekke hjem til varm juleribbe. Togene er nå i ferd med å fylles opp. Skal du hjem til jul, må du bestille togbilletten nå! På strekningene Oslo-Trondheim og Oslo-Bergen er det nesten ikke plasser igjen 20-21 desember, og NSB opplyser om at det også på de resterende strekningene nærmer det seg bristepunktet hva ledige plasser angår. Husk å hente billettene senest syv dager etter bestilling.

Priseksempel Oslo-Trondheim kr 640, 1. klasse-billetter kr 830, barn- og honnørrabatt 50 prosent, studentrabatter 40 prosent og 60 prosent på henholdsvis hvite og grønne avganger. Pris for sitteplass, kr 25. Skal du ha soveplass kommer 115-715 i tillegg. På Signatur kommer et pristillegg på kr 25 og på Signatur Pluss kr 250.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjem med SAS

Skynd deg og bestill flybilletten hjem nå! På de store utfartsdagene 20-24. desember og de to første dagene på nyåret, er det billetter igjen. SAS kan fortelle at det nesten ikke er noen rabatterte billetter igjen.

Priseksempel Oslo-Trondheim t/r kr 1.232.

Snart fullt på Braathens

Vil du fly hjem med Braathens til jul, må du også bestille snarest. Det er straks fullt på avganger fra Oslo til de fleste steder i Sør-Norge. Også fra Oslo til Nord-Norge haster det. Braathens forteller at returen vil gå greiere i år enn tidligere, noe som skyldes at det er større spredning på tilbakereisedatoene på nyåret.

Priseksempel Oslo-Trondheim, billigste billett, kr 1.232 t/r.

Plasser igjen hos Widerøe

Alt går som vanlig hos Widerøe; Stor trafikk dagene frem mot jul, men det er fremdeles plasser igjen. Widerøe anbefaler likevel folk å være tidlig ute med bestillingene for å være sikre på plass.

Widerøe flyr kortere strekninger i distriktene. Priseksempel Sandefjord-Trondheim på billigste billett kr 2.290.

Buss med plass

Nor-way Buss Ekspress AS skryter av plassgarantien som lover at alle som møter opp, skal få plass. Dersom det er fullt setter buss-selskapet opp nye busser omgående.
Nor-Way dekker hele Norge og har lagt opp til forbindelser mellom kryssende ruter, det være seg tog, ferjer eller busser.

Priseksempel Oslo-Trondheim kr 550,-. 50 prosent rabatt på barn over 4 år, vernepliktige (90 prosent på vernepliktige i uniform) og honnør, 25 prosent rabatt på studentpriser, samt 50 prosent på studentbilletter på strekninger over 150 km i nord-Norge. Barn under 4 år gratis. Kundekort koster kr 300,- og gir 33 prosent rabatt på reiser over 100 km. Ta med inntil 30 kg bagasje. Bekymret for at pakken ikke når frem til jul? Nor-Way Buss Ekspress tar med alle typer pakker.

Hurtigruten

Hurtigruten melder om god plass på alle strekninger.

- De som ikke kommer med verken tog eller fly, kommer med hos oss, sier Helen Winsens hos Hurtigruten.

Imidlertid kan strekningen Bodø-Svolvær være populær, og her kan det være nødvendig å bestille billett i god tid.

Priseksempel Bergen-Trondheim kr 1.276. Hurtigruten operer med følgende rabatter: 50 prosent på barn/ungdom/studenter og familie (en betaler fullpris og en i samme husstand betaler 50 prosent.) I tillegg kommer blå rabatt på 50 prosent alle dager unntatt tirsdag. På lange distanser er det smart, men ikke påkrevet med lugar; Billigste lugar kr 210,- per person per overnatting. Personbil får du med deg for kr 700. Hurtigruten har daglige avganger.

Ut på tur?

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.