Kaller de dette London?

Totalt misvisende hotellbeskrivelser kan ødelegge storbyferien din.

Karttjenesten til AA (britiske NAF) viser at det er 13 km fra Wembley stadium til Buckingham Palace. Foto: AA.com
Karttjenesten til AA (britiske NAF) viser at det er 13 km fra Wembley stadium til Buckingham Palace. Foto: AA.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en kollega i DinSide som tipset meg om Expedia.nos totalt misvisende hotellbeskrivelser for sine hoteller i London. Hun hadde akkurat avverget at noen venninner som skulle på storbytur bestilte et hotell som overhodet ikke lå i byen.

Det sto at hotellet lå i London, men nærmeste severdighet var Windsor Castle... Og Windsor Castle ligger ikke engang i London, men i Berkshire.

"I området", men 14 km unna

Dette måtte selvsagt undersøkes, for min kollega poengterte også at det var veldig mange rare beskrivelser av hotellers beliggenhet på Expedia.no. Se bare her:

"Park Hotel - Dette London-hotellet ligger i nærheten av både Wanstead Park og Boleyn Ground stadion. En annen severdighet som ligger i området, er Tower of London."

Øhhh - nei. Tower of London ligger i London sentrum, ved River Thames, mens dette hotellet ligger ved Valentines Park, enda lenger unna sentrum enn Wanstead Park, og hele 14 kilometer unna Tower of London. Det er like langt som det er mellom Oslo og Sandvika i Bærum.

Her er flere eksempler:

"Lindal Hotel - Dette sentralt beliggende hotellet i London ligger i nærheten av Wembley stadion. En annen severdighet som ligger i området, er Buckingham Palace."

Du som er litt kjent i London (det er forøvrig både jeg og min kollega, vi har begge bodd flere år i byen), vet at Wembley stadion ligger langt unna Buckingham Palace - veldig langt. Avstanden er faktisk 13 kilometer.

"Queens Hotel Crystal Palace - Dette London-hotellet ligger i nærheten av både Selhurst Park stadion og Crystal Palace stadion. En annen severdighet som ligger i området, er Big Ben."

Crystal Palace er laaaaangt unna Big Ben. Hele 13 kilometer, faktisk.

"Peckham Lodge - Dette sentralt beliggende hotellet i London ligger i nærheten av Tower of London, Big Ben og St. Paul's Cathedral. En annen severdighet som ligger i området, er Trafalgar Square."

Peckham i Sør-London defineres definitivt ikke som en sentral beliggenhet. Riktignok er det ikke mer enn seks kilometer unna Tower of London, men du er definitivt ikke i sentrum av happening London hvis du bor i Peckham.

Det finnes flere eksempler på totalt borti natta beskrivelser av London-hoteller på Expedia.no. Du kan godt argumentere med at hvis man trykker på knappen som viser hotellet på et kart, vil man selv se at disse hotellene langt fra ligger i London sentrum.

Problemet er at det ikke er så lett for en som ikke er så kjent i London å se slikt. Det kan være vanskelig å vurdere avstand på slike kart, når man er helt ukjent med byen. (Dessuten står målestokken på kartet oppført i miles, og hvem vet på stående fot hvor langt to miles er?)

DinSide har forsøkt å få Expedia.no til å forklare disse hotellbeskrivelsene, men vi har ikke fått noen tilbakemelding fra selskapet.

I disse områdene bør du bo

Dermed er det på sin plass å presentere en liten guide til hvilke områder du bør bo i når du skal til London på ferie. Hele poenget med å reise på en storbyferie til London er vel at du vil bo i sentrum av byen, med kort avstand til severdigheter, butikker og byens store restaurant- og utelivstilbud?

Å bo innen for sone 1 er et godt tips. Merk dog at generelt sett ligger det meste av Londons beste severdigheter og shopping på nordsiden av Themsen. Det er ikke "typisk" å bo på sørsiden av elven, selv om det er mange fine områder her. Dessuten vil ikke mange av black cab-sjåførene kjøre deg "south of the river", spesielt ikke på kvelden. Ikke fordi områdene er skumle, men fordi de liker å holde seg på nordsiden, der det er mest potensielle kunder.

Aller mest sentralt bor du hvis du velger et hotell i Soho, Bloomsbury og Mayfair. Da bor du i områdene rundt Oxford Street og Piccadilly Circus. Merk deg dog at Bloomsbury strekker seg opp til togstasjonen King's Cross, som er kjent for å være et litt smålugubert område (det er her horestrøket ligger).

Bayswater er et typisk hotellområde der det nesten er flere hoteller enn vanlige boliger (ok, litt overdrevet). Også dette er sentral beliggenhet, men da det ikke ligger så mange spennende shoppingområder eller severdigheter i Bayswater, må du belage deg på å bruke litt tid på å komme deg til stedene du vil oppleve. Det samme gjelder forøvrig om du velger et hotell rundt ved Paddington.

Rett vest for Bayswater ligger Notting Hill, som er en veldig sjarmerende bydel. Her er det mange hyggelige restauranter/kafeer/barer, og spennende shopping, særlig på markedet i Portobello Road, som arrangeres hver lørdag. Regn med å bruke litt tid på å komme deg inn til Piccadilly Circus eller Oxford street.

Gloucester Road er et annet typisk hotellområde, som ligger rett ved severdigheter som V&A Museum og Natural History Museum i South Kensington. I dette området finner du også mange hyggelige franske kafeer og restauranter. Nærmeste shoppingområde er Kensington High Street, som ligger omtrent et kvarter unna, ved Hyde Parks sørvestlige hjørne.

Earls Court ligger sørvest for Glocester Road, og er også et typisk hotellområde. Ikke så mye spennende her i området, men helt greit. Vi anbefaler imidlertid heller å bo i et av områdene nevnt over.

Hammersmith ligger enda lenger vest. Litt for langt unna selve sentrum til at vi egentlig vil anbefale det som hotellområde.

Da er det bedre å dra litt lenger øst igjen, til Chelsea og området rundt Sloane Square. King's Road er jo en av Londons mest kjente shoppinggater, så her kan du fint bo og føle at du er der det skjer i London.

Knightsbridge er et av Londons mest snobbete strøk, og her ligger også Mandarin Oriental Hotel, som er et av byens fineste. Her ligger også Harrods og Harvey Nichols, to av byens lekreste varemagasiner, og midt mellom dem går Sloane En fin beliggenhet, rett ved Hyde Park. Ikke regn med å finne de rimeligste hotellene her.

City er Londons forretningsstrøk, så her er naturlig nok hotellene fokusert på forretningsreisende. Det er ganske dødt her i helgene, men det ligger ikke langt unna Shoreditch, som er Øst-Londons sentrum. Her er det mye spennende. Les mer om det i saken Hippe Øst-London.

Canary Wharf og Docklands er Londons "nye" finanssentrum, og domineres av skyskrapere og moderne bygninger. Stilig, litt "kaldt" område uten den helt store sjarmen. Litt for langt unna sentrum til å gi deg den ekte "londonfølelsen".

Hampstead er et veldig fint område. Hampstead er som en liten engelsk landsby midt i London, og Hampstead Heath (et stort friområde, en av de få mer naturlige parkene i London) er en oase for londonere. Hyggelig å bo her, men du er langt unna severdighetene, og bruker tid på å komme deg inn til sentrum. Lett å føle seg litt "lost".