Kalde hotellfristelser

Nordkalotten lokker med iskalde hoteller for turister uten angst for gåsehud.

Bryllupssuite? Fra Alta Igloo Hotel. Foto: Bård Løken Foto: Bård Løken/Alta Friluftspark Vis mer

Kalde hotellfristelser

  1. Ishoteller i bilder


Iskalde hotellopplevelser finnes over hele nordkalotten. Her er noen utvalgte ispalasser der eventyrreisende kan overnatte innpakket i i reinskinn og vintersoveposer, under et tak støpt i is.

Alta Igloo Hotell

Norges største ishotell og Europas nordligste i sitt slag, ligger i Alta Friluftspark. Årets tema er norske folkeeventyr, og hotellet åpner for sesongen 21. januar i år. Her blir det 50 senger i drøyt 20 soverom og suiter, iskapell, isbar, isgalleri og lounger. Det er blant annet mulig å gifte seg i iskapellet. Overnattingsgjester utstyres med reinskinn til liggeunderlag og varme soveposer som tåler 30 minusgrader. Temperaturen i hotelliglooen ligger mellom fire og sju minusgrader.

Området har også et nytt servicebygg av helårsformat, med garderober, kjøkken, badstue, utendørs boblebad, møtelokale, resepsjon og suvenirbutikk.

Hotellet ligger 15 kilometer fra Alta sentrum, og er det sjette i rekken av ishoteller i Friluftsparken.

Fakta:
Alta Igloo Hotell
Alta Friluftspark
Storelvdalen
9518 Alta
Tlf: 78 43 33 78
Nettadresse: Alta FriluftsparkPris: Entre for 100 NOK per person. Overnatting med middag og morgenbadstue for 1.595 kroner per person.

Icehotel

I Jukkasjärvi, norra Lappland i Sverige, ligger verdens mest kjente og første ishotell. Det er inne i sin 15. sesong nå. Du kan både overnatte og komme på dagsbesøk. Her er dobbeltrom og suiter, filmsal, isbar og iskapell for for eksempel bryllup.

Det er også et eget teater, Ice Globe Theatre. Her vises blant annet Romeo & Julie som opera flere ganger i løpet av våren. Magikeren Joe Labero skal også ha show her. Hotellet åpnet i midten av desember, og sesongen varer til omkring slutten av april avhengig av værforholdene.

Fakta:
Icehotel
98191 Jukkasjarvi, Sverige
Tlf: +46 980 66 880
Nettadresse: Icehotel
Pris: Entre fra 120 SEK for voksne (113 NOK) og 60 for barn, overnatting for 2.800 SEK for dobbeltrom (2.636 NOK).

Ice Hotel Glace

Canadas ishotell ligger like utenfor Quebec, og skal igang med sesong tre. Det åpner i midten av januar, og kan regne med at sesongen varer til tidlig april. Det har en gulvflate på 3.000 kvadratmeter med 32 rom og temasuiter, en kino/teater, et kapell og et kunstgalleri. Og dessuten den selvsagte isbaren. Dette ishotellet samarbeider med Jukkasjärvi-hotellet om et tredje ishotell i det vestlige Nord-Amerika.

Fakta:
Hotel de Glace
Quebec
Tlf: +1 418 527 1010
Nettadresse: Ice Hotel Glace
Pris: Entre 14 canadiske dollar for voksne (72 NOK), 7 for barn mellom seks og 15 år. Overnattingspakke fra 522,40 canadiske dollar for dobbeltrom med plass til to voksne og ett barn (2.692 NOK).

Kunst i Finlands isslott. Foto: snowcastle.net Foto: icecastle Vis mer


SnowCastle

I finsk Lappland finnes det også et snøhotell, knyttet til en snøborg. Snøborgen åpner nå for tiende gang, og her er også et hotell, Mammut SnowHotel. Gjester finner både restaurant, kapell og glassgalleri her. Nytt av året er dessuten sauna og badestamper i snøborgen. Hotellet er åpent for overnatting fra nyttår til 3. april, men det er åpningsseremoni for snøborgen 28. januar. Selvs snøslottet er åpent for besøk mellom 29. januar og 10. april.

Fakta:
Oy LumiLinna SnowCastle Ltd.
Kemi, Finland
Tlf: +358 (0) 16 259 502
Nettadresse: SnowCastle
Pris: Entre for 5 euro (42 kroner) for voksne, 2,5 for barn mellom 5 og 11. Overnatting fra 2.610 kroner i dobbeltrom.

Aurora Ice Hotel

I Fairbanks, Alaska, prøver amerikanerne seg på runde to med ishotell. Hotellet ligger paradoksalt nok i et område kjent for varme kilder. Hotellet bygges inne i en kjølehall, målet er drift i 12 måneder, noe de ikke greide i første runde. Her skal det blant annet bli mulig å lære isskulpturering. Sesongen startet nyttårsaften.

Fakta:
Aurora Ice Hotel
Chena Hot Springs Resort
Fairbanks, AK 99711
Tlf: +1 907 451 8104
Nettside: Aurora Ice Hotel
Priser: 575 USD (3.581 NOK) for to i dobbeltrom.

  • Se bilder fra noen av ishotellene

  • Les også om et av Alpenes særeste hotell