Kald løpetur

Klar for en liten joggetur? Lørdag 2. mars går startskuddet for maraton og halvmaraton i Antarktis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
En annerledes maraton.
Foto: Marathon Tours & Travel (marathontour.com) Foto: marathon tours & travel
En annerledes maraton.
Foto: Marathon Tours & Travel (marathontour.com) Foto: marathon tours & travel Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Noen drar dit for å beundre den ville naturen, andre drar dit for å løpe. Det første Antarktis maraton og halvmaraton ble arrangert i 1995. Årets begivenhet er det femte i sitt slag.

42 kilometer på varierende underlag

Selve løpet går på King George Island, gjennom svært varierende forhold; Snø, gjørme og stein. Avhengig av værforhold, er startskuddet planlagt til å gå klokken 09:00 lørdag 2. mars.

King George Island huser flere forskningsstasjoner, og de ansatte der setter sitt preg på maratonen, gjennom heiarop eller fysisk deltakelse. Start og mål er ved den uruguyanske basen, og den drøye 42 kilometer lange maratonen går videre gjennom de russiske, chilenske og kinesiske basene, før løperne setter innover isen. Løpeturen skal også være egnet til å beundre dyrelivet i sør, blant annet er det gode muligheter til å oppleve sjøelefanter (en sel) – som akkurat i denne årstiden er i hamskifte.

Mer enn maraton

Arrangøren av den noe spesielle maratonen er det amerikanske selskapet Marathon Tours & Travel, i samarbeide med australske Peregrine Adventures.

Det kan fremstå som noe vrient å komme seg til King George Island på egen hånd, så det anbefales å følge den opplagte turen. Felles avreise er i båt fra jordens sørligste by, Ushuaía i Argentina. På veien til stedet for maratonen blir det selvsagt muligheter for å bivåne flott natur og dyreliv, og det er endog innlagt ekskursjoner og foredrag underveis.

Det koster kun $50, cirka 440 norske kroner, å delta på selve maratonen. Men så var det det å komme seg dit, da ... Marathon Tours & Travel selger pakker med fly fra New York og Miami – og to netter i Buenos Aires. Rimeligste mulighet med billigste lugar på båten, koster $4.499 – rundt 39.400 norske kroner.

Det anbefales at du tar med to par joggesko, da noe vått underlag må påberegnes. Det skal imidlertid ikke være behov for noe mer avansert enn vanlige sko for terrengløping.

Bli første nordmann

Listen over maratonløpere som har deltatt på dette kalde eventyret, er lang; Det er løpere fra Canada, USA, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Belgia, Nederland, Italia, Spania, Sverige, Danmark, Argentina, Mexico, Bermuda, Bahamas, Australia, Sør-Afrika, Russland og New Zealand. Men det er ennå ingen nordmann som har tatt denne utfordringen. Kanskje du har lyst til å bli den første? En advarsel til sist: Det sies at det er en svært krevende maraton …

  • Her er King George Island
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

    Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!