Kaiserslautern


Fakta om byen:


Innbyggertall: 100.000 innbyggere.
Fotballstadion: Fritz-Walter-Stadion med plass til 48.500 tilskuere.
Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:


De største severdighetene i Kaiserslautern er Kaiserpfalz (gammel borg), ølkrusmuseet og hageutstilling med dinosaurpark.

Kaiserpfalz

Bygget i 1152 av keiser Friedrich, bedre kjent som Barbarossa. Borgen brant ned i 1792, men ble senere gjenreist og benyttet som blant annet fengsel og bryggeri. Siden 1960 har borgen vært under løpende restaureringsarbeider. Du kan delta på guidede turer gjennom "hemmelige" underjordiske ganger under borgen.

Adresse: Kaiserslautern sentrum.

Ølkrusmuseet

Bierkrugmuseum er et populært besøksmål, kanskje mer på grunn av det som gjerne helles i en slik seidel mer enn seidelen selv? Uansett: her kan du beundre 600 ølkrus, laget gjennom 200 år med tysk drikkekultur. Museet ligger i Morlautern, som er en liten by med 3.100 innbyggere nord for selve Kaiserslautern by.

Skål!

Adresse: Zum Ellerbach 9, Kaiserslautern (bydel Morlautern).

Park og dinosaurer

Die Gartenschau har et mangesidig tilbud til befolkningen og tilreisende; blomsterprakt, kulturtilbud, sport- og fritidsmuligheter og ikke minst: den største dinosaurutstillingen i Europa. Her er det vekslende tema og muligheter innen blomstenes og aktivitetenes verden. I år kan du ta deg et grønt frikvarter her i perioden 13. april til 29. oktober.

På nett: Gartenschau

Dinosaurutstilling i Gartenschau.
Dinosaurutstilling i Gartenschau. Vis mer