<b>SNART FULLT:</b> Dersom du har planer om å ta toget hjem til jul, bør du skynde deg å bestille billetter.  Foto: Per Ervland
SNART FULLT: Dersom du har planer om å ta toget hjem til jul, bør du skynde deg å bestille billetter. Foto: Per ErvlandVis mer

Juletogene er snart fulle

NSB har satt opp 17.000 ekstraseter.

Sist uke skrev DinSide at mesteparten av flybillettene er utsolgt før jul. Men hvordan ligger togtrafikken an?

– Enn så lenge er det 22. og 23. desember som peker seg ut som den største utreisedagene, sier Åge-Christoffer Lundeby, kommunikasjonssjef i NSB Persontog, til DinSide.

Vil NSB slå Flytoget på fart? Les saken

– Kjøp billett nå

NSB har satt opp nær 17.000 ekstraseter på juletogene for å dekke etterspørselen, både på Bergensbanen, Sørlandsbanen, Dovrebanen, Nordlandsbanen og Rørosbanen. Det er fortsatt plasser igjen på de fleste avganger, men enkelte tog har begrenset med plasser igjen, ifølge en pressemelding.

NSB oppfordrer derfor reisende til å bestille billetter nå for å være sikker på at de rekker hjem til jul.

– Julen er en tid der mange reiser med oss. Tradisjon tro gjør vi alt hva vi kan for å få folk frem dit hvor de skal feire julen på en behagelig og miljøvennlig måte, sier Tom Ingulstad, leder for NSB Persontog, i pressemeldingen.

Flere av Komfort-billettene er allerede utsolgt.

– Det er bare et begrenset antall plasser med Komfort og på de lange strekningene er disse svært populære. Det er kun 90 kroner i tillegg for en så lang reise, påpeker Lundeby.

NSB lanserer billett-app: Du både kjøper og viser frem billetten med mobilen

Artikkelen fortsetter under annonsen