Julenøtter - løsning og vinnere

Julen er over, og her er løsningen på årets julenøtter.

Julens hjernetrimmere fikk litt å jobbe med i DinSides julenøtt-konkurranse. I oppgavene beveget vi oss fra høye strikkhopp til restaurerte båtvrak. Her er løsningen og de fem som er trukket ut som vinnere av magebelter.

Jul på spansk

Julenøtter - løsning og vinnere

Deloppgavene og løsningsordet ser du under. Ordet i det blå feltet betyr jul på spansk, et land som også er gjenganger i flere av oppgavene.

Løsningen på første oppgave er et kjent feriested der det er en fordel å kunne spansk, nemlig Cancun i Mexico. Andre oppgave er navnet på Frankrikes nasjonalsport, Petanque eller Boule. Tredje spørsmål henviser til Vasaskipet som ikke fikk seilt mange meter før det sank utenfor Stockholm. I fjerde oppgave er svaret Teide, Spanias høyeste fjell som ligger på Tenerife. Slottets gjestesuite har et populært kallenavn etter Nelson Mandela, svaret i femte oppgave. Spørsmål seks tar oss med til Sør-Afrika hvor du kan kaste deg ut i verdens høyeste strikkhopp fra Bloukrans River Bridge. Siste oppgave ber om etternavnet på en av verdens mest berømte arkitekter, mannen som mer enn noen annen har satt Barcelona på kartet, Antoni Gaudí.

Vinnerne

Den spanske arkitekten Antoni Gaudí står bak mange av Barcelonas fremste attraksjoner. Foto: Karoline
Den spanske arkitekten Antoni Gaudí står bak mange av Barcelonas fremste attraksjoner. Foto: Karoline Vis mer

Følgende fem vinnere er trukket ut til å få et magebelte, som kommer i posten.

 • Linda S. Andersen fra Kjeller

 • Sondre Garsjø fra Skien

 • Petter Vikhamar fra Stavanger

 • Øyvind Kvangardsnes fra Ålesund

 • Ole Helge Fløene fra Aurdal
 • Vi gratulerer og ønsker både vinnere og andre deltakere et godt nytt år.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.