Julen - en fattigmanns blues

Første søndag i advent markerer starten på julen for mange kristne. Ikke alle kommer til å få en like gledelig jul...

DinSide Reise vil hver uke fremover i høst og vinter presentere et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Under bildet finner du en kort forklaring på hvor og når bildet ble tatt, og hvorfor vi velger å vise akkurat dette bildet denne uken.

Har du et knakende godt bilde du vil vise frem? Send det til oss på reise@dinside.no, med en kort tekst som forklarer hva vi ser, og når og hvor det er tatt. Skriv også hvorfor du anbefaler dette reisemålet. Er bildet godt nok, vil vi presentere det som ukens bilde.

Ukens bilde:

Julen - en fattigmanns blues


Fattigmanns blues

Dette bildet gir oss følelsen av en annerledes start på julen enn vår egen adventsfeiring. Bildet ble riktignok tatt et sted hvor ikke like mange feirer jul som her hjemme i Norge, nemlig Marokko. Landet er fortsatt det mest liberale av alle de arabiske stater, og jul blir også feiret her blant store deler av befolkningen.

Reiseredaksjonen syntes likevel det er budskapet i bildet som er viktig. Dette eldre ekteparet sitter en kald vinterkveld og prøver å skrape sammen en slant til dagens kveldsmat. De har kledd seg i sitt beste tøy og utfører sin trofaste akt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om de får mange sjenerøse donasjoner, kommer de mest sannsynelig ikke et like overfylt julebord å godte seg i på julaften - eller den dagen de feirer høytiden på - som deg.

Bildet gir også følelsen av ensomhet, noe mange opplever på det sterkeste denne måneden. Kanskje vi burte ofre de som ikke har det like godt som oss en tanke i dagene fremover?