Julehandel fra 190,-

Lei av det samme gamle gavepapiret fra H&M, KappAhl og Lindex? Hvorfor ikke gjøre julehandelen i utlandet - og få litt utenlandsk julestemning med på kjøpet? Vi har sjekket hva julehandelsreisen koster til ti europeiske byer.

Publisert
Sist oppdatert
Ta juleshoppingen i Göteborg.<br />
<I>Foto: Göran Assner/Svenske Turistrådet</I> Foto: Göran Assner/Svenske Turistrådet
Ta juleshoppingen i Göteborg.
Foto: Göran Assner/Svenske Turistrådet Foto: Göran Assner/Svenske Turistrådet Vis mer
Evig fristende - Londons shoppingtilbud. <I>Foto: Stine Okkelmo</I> Foto: Stine Okkelmo
Evig fristende - Londons shoppingtilbud. Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Knask brente mandler på julemarked i Tivoli i København, snus inn julestemningen i gamle Stockholm, kjøp på-kanten-julegaver på Reperbahn i Hamburg, gi julenissen din ønskeliste på Harrods i London, dra på julemarked på Liseberg i Göteborg, kjøp finsk design i Helsinki, reis til Glasgow eller Aberdeen og kjøp de klukkende julegavene i whiskyens hjemland, ta julehandelen på et av Europas største handlesenter i Newcastle eller kjøp tresko til hele familien i Amsterdam.

Gunstig kurs

Med solid kronekurs får du med mer i kofferten fra fremmede storbyer enn tidligere. Utallige prisundersøkelser de siste månedene har vist at svenske og danske varer koster langt mindre enn norske. I euro-landene Nederland og Tyskland er prisnivået generelt lavere enn i Norge, og uansett er kronen også sterk i forhold til euro. Juleshopping i Storbritannia behøver ikke by på noen stor valutafordel, men utvalget er som alltid langt rikere enn hjemme. Legger du handleturen til utlandet får du dessuten opplevelser med på kjøpet.

 • Se kursene i Valutakalkulatoren
 • Göteborg billigst

  Den billigste julehandleturen får du om du velger Göteborg. Tar du en dagstur med Säfflebussen, får du reisen, inngang til julemarked i Liseberg og over åtte timer i den svenske storbyen, for den beskjedne pris av 190 kroner. Når inngangsbilletten til Liseberg alene koster 40 svenske kroner, sier det seg selv at transporten ned er eksepsjonelt billig. Og med den rimelige svenskekrona tjener du fort inn bussbilletten på billige julegaver.

  København er heller ikke et dårlig alternativ dersom du er ute etter litt mer kontinental stemning; en tur-retur reise Oslo-København med DFDS Seaways og åtte timer i København koster fra 620 kroner per person - og da er inngangsbillett til julemarked i Tivoli inkludert. Her får du også billig tax-free med på kjøpet: Se vår artikkel de beste tax-free kjøpene.

  Fly, båt, buss og tog - med og uten overnatting; her kan du se hva julehandelsreisen koster:

  Lysten på å julehandle et av disse stedene? Sjekk ut våre miniguider til disse ti byene, den kommer onsdag.


  Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer