Juleavspark i London

Lørdag 2. november går startskuddet for årets julehandel på varemagasinet Harrods i London. Fra da av og fram til jul kan du treffe julenissen, beundre Harrods berømte juleutstilling, og kanskje også treffe 007 James Bond.

Publisert
Sist oppdatert
Et julepyntet Harrods lyser opp den mørke tiden.<br />
<I>Foto: Harrods</I>
Et julepyntet Harrods lyser opp den mørke tiden.
Foto: Harrods Vis mer

Juleavspark i London

 1. Julelys


Juleutstillingene på Harrods er regnet som så vidt fantastiske at de er en begivenhet i seg selv. Starten på julesesongen på Harrods markedes med julenissen, James Bond, brask og bram denne helgen.

James Bond og julenissen

For overværelse av åpningsfesten for den glade juletid er du muligens litt sent ute; Juleparaden går av stabelen klokken 08 lørdag 2. november – og hedersgjesten her er selvsagt Julenissen sjæl. Fra denne dato og fram til jul kan alle små og store barn besøke nissen i sin hule på Harrods, mellom 10 og 19 mandag til lørdag, og 12 til 18 søndag. Fra søndag 3. november har varehuset søndagsåpent fram til jul.

James Bond-filmenes 40-års jubileum er heller ikke glemt av varemagasinet; ved butikkens stengetid søndag 3. november fyrer varemagasinet av et spektakulært fyrverkeri, for å markere begynnelsen på sesongens julehandel med en tvist av James Bond, ”Christmas to Thrill”. Ytterligene Bond-opplevelser i den britiske hovedstaden kan fås på Bond-utstillingen på vitenskapsmuseet. Les mer om Bond-utstillingen her.

Det skal ikke være vanskelig å finne Harrods når det nærmer seg jul, opplyst som fasaden er av rundt 11.500 lyspærer, men her er i alle fall adressen dersom du trenger den:

 • Adresse: Harrods Ltd, 87-135 Brompton Road, Knightsbridge, London.
  Ved Knightsbridge T-bane stasjon, ta Picadilly-linjen.
 • Legg sandalene igjen hjemme

  Dersom du legger ut på et besøk til Harrods i førjulstida, bør du ta et minutt eller to før avreise til å tenke over klesdrakten. Det er nemlig kleskodeks på det overdådige varemagasinet, så legg igjen dine mest slitte klær hjemme. Du kommer ikke inn på varehuset med eksempelvis: Dongeribukser med hull eller rifter, korte bermudashorts eller strandshorts, badetøy, todelt drakt med bar mage, sportssingleter, sykkelshorts, bare føtter, flip flap-sandaler eller stroppesandaler, skitne eller lurvete klær - eller en på annen måte ekstrem fremtreden.

 • Julelys og annen julemoro i London i november.
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer