Jul i varmen

Kunne du tenkt å bytte ribbe og gråvær med tapas og sol? Vi har samlet det som er av ledige turer til varmere strøk. Her er årets julealternativer.

Jul under palmene. Tanken er plutselig ikke så fjern etter at regnet har høljet ned over halve Norge de siste to månedene. Charteroperatørene gliser bredt og melder om utsolgte fly. I år regner bransjen med at 38.000 nordmenn skal velge det varme alternativet. Er det blitt trendy å bytte hvit jul mot grønn?

Tenerife: Bytt juletre med palmer denne julen!
Foto: Star Tour
Tenerife: Bytt juletre med palmer denne julen!
Foto: Star Tour Vis mer

- Ja, vi selger stadig mer feriereiser i juleferien. I år er det bortimot fulle fly til de fleste destinasjonene, og vi har en økning på nesten 50 prosent i forhold til i fjor, forteller informasjonssjef i Star Tour, Lena Petterson.

100 reiser til Syden

Kjas, mas og en ulidelig lang julestri, gjør at selv hardbarkede tradisjonalister vurderer andre alternativer enn ribbe og pyntet hus. Mye er allerede solgt unna, men vi har klart å grave frem 100 ledige avganger i juleferien. Sjekk disse lenkene, og finn ut hva som er tilgjengelig.


Kanariøyene som nummer 1

Skal du følge strømmen er det Kanariøyene som gjelder. Sikker sol og ikke så alt for lang flytur, gjør lavaøyene utenfor Afrikas vestkyst til et yndet reisemål. Rundt nyttårshelgen er portugisiske Madeira, med sitt sagnomsuste fyrverkeri, svært populært. Men aller best selger pakketurene til Thailand, der økningen fra fjoråret er eksplosiv. Men hvem er det egentlig som reiser bort i juleferien?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er alle mulige slags folk, den eneste forskjellene vi ser fra ellers i sesongen er en økning av barnefamilier. Generelt dreier det seg om mennesker som er lei julen, og som bare ønsker å få muligheten til å slappe av et sted hvor det er godt og varmt, sier Petterson.

En uke er vanlig

[Ugjyldig objekt (NAV)]

De fleste som reiser bort i julen, klarer seg med en uke. Ukesturer med avganger den 21. eller 22. desember er så godt som utsolgt. Har du mulighet til å ta noen ekstra fridager i forkant av juleuka får du langt flere alternativer å velge mellom.

At juleferien er høytid for charterbransjen, merkes også på prisene. Du skal være heldig for å finne en ukestur med hotell for under 4.000 kroner. Er du litt fleksibel, anbefaler vi imidlertid å følge med på restplassene. Her skifter prisene ofte flere ganger om dagen, og det er gode muligheter for et gjøre et skikkelig reisekupp.

Hvor er det best å reise?

Er du usikker på hvor den neste reisen bør gå? Sjekk lesernes egne vurderinger og reisebrev i Din Reiseguide. Her kan du selvfølgelig også stemme fram din favoritt, og fortelle resten av verden om dine reiseopplevelser. Flybillettene finner du i Reisesøkern. Få også med deg vårt nye verktøy, Fly i rute?, hvor du kan sjekke om flyet ditt går som det skal.