Jotunheimen best i verden

Ingen grunn til å reise utenlands. Jotunheimen rangeres som ett av verdens beste og flotteste områder for å sykkelferie.

Det er den britiske avisen The Guardian som har rangert verdens ti beste sykkelruter. I artikkelen kommer Jotunheimen på en femteplass.

Spektakulært

Ikke uventet har The Guardian latt seg imponere av landskapet du til daglig er omgitt av. I artikkelen skriver de at om ikke Ringenes Herre-filmene hadde blitt spilt inn på New Zealand hadde Jotunheimen vært stedet for innspillingen. De har latt seg imponere av området som er pakket inn av istopper og de stille innsjøene du opplever mens du sykler opp bakkene.

Strekningene i nasjonalparken omtales som bratte, og virkelig bra for de som vil mørne lårene sine under turen. For den som ikke er like glad svette og melkesyre anbefaler britene at du sykler langs Sognefjorden.

Jotunheimen best i verden


Glimrende reklame

Sissel Jenseth i Syklistenes Landsforening synes selvsagt dette er en kjempenyhet for Norge som turistmål. Hun synes også det er en god indikator på hva turistene faktisk vil ha når de besøker Norge.

- Når utlendinger tar turen til Norge er det ofte fordi de søker rå og spektakulær natur. Det må vi bli flinkere til å tilby dem. Vi har kanskje hengt oss litt fast i destinasjonstankegangen i Norge, men vi ser ofte at det ikke nødvendigvis er dette som slår an for utlendinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Jenseth er ikke Jotunheimen noe typisk sted som markedsføres overfor sykkelturister. Markedsføringen utenlands kommer oftere de tradisjonelle destinasjonene til gode, og de mer tradisjonelle sykkelrutene.

- Det er en interessant trend vi må ta tak i, når vi ser at et område som Jotunheimen får en slik plassering i en utenlandsk avis. At Jotunheimen har kommet opp som dette, baserer seg antakelig på at et positivt rykte har spredt seg utenlands, forteller hun.

Hun tilføyer også at bransjen må se på trendene, slik at tilbudet bedre kan tilpasses hva utenlandske sykkelturister faktisk vil ha.

Flere flotte strekninger

Har du lyst til å ta sykkelturen utenfor våre egne grenser kan du boltre deg flere gode steder i Europa og resten av verden forøvrig. The Guardian har rangert disse fem som de mest spektakulære rutene.

  • Alpe d'Huez, Frankrike
  • Langkawi, Malaysia
  • Dubois, Wyoming, til Grand Teton National Park, USA
  • Port Phillip Bay, Melbourne, Australia
  • Jotunheimen, Norge

    Artikkelen i sin helhet kan du lese her.

    >>DinSide Reise har også vært ute på sykkeltur. Her kan du lese hvordan det gikk da vi testet sykkelformen i Danmark.