Jorden rundt for 9.000

Klar for å ta det store steget? Når reisefeberen ikke lar seg kurere av ett ferieland, hvorfor ikke ta et dusin andre med i samme slengen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du proppfull av reiselyst, men har manko på finansene? En rundtur rundt kloden behøver ikke å koste skjorta. Det billigste alternativet vi har funnet er en pakke med stopp i Paris, Mexico City, Los Angeles, Hong Kong, Bangkok og Helsinki. Prisen lyder på 8.390.

Vi har tatt en liten sjekkrunde hos noen reisebyråer og flyselskaper. Tilbudene har vi samlet i tre ulike kategorier:

Australia og Ayers Rock - sikkert innslag på de flestes ønskeliste.
Australia og Ayers Rock - sikkert innslag på de flestes ønskeliste. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Moderne interrail

- Det har blitt en slags moderne interrail. I stedet for å ta seg en tur rundt i Europa begynner folk i dag med en runde rundt jorden, forklarer Martin Alvir, jorden rundt-ekspert hos reisebyrået Kilroy Travels. Reisebyrået har spesialisert seg på salg av reiser til studenter og ungdom.

Billige reiser til eksotiske strøk frister. Men tror du at jorden rundt-reiser kun er forbeholdt unge og spreke uten krav til komfort eller luksus, tar du feil.

- Vi selger til folk i alle aldere, fra studenter til barnefamilier og pensjonister. Hovedtyngden ligger nok mellom 20 og 40 år. Gode priser og fleksibilitet gjør at jorden rundt-billetter i tillegg er svært populære i næringslivet, sier seniorkonsulent i SAS, Bjørn Reiel Iversen.

Sa opp jobben og snørte sekken

Tor Erik Amdam (22) og Liv-Astri Finnes (23), begge fra Trondheim, sa takk og farvel til jobb og satte av åtte måneder til drømmereisen. Nå er de to kommet fram til Bangkok, hvor de venter på visum til Kambodsja og Laos. Les deres tips, råd og erfaringer etter tre måneder med ryggsekken i denne artikkelen.

Reisebudsjettet

Grand Palace i Bangkok. Thailand er den store favoritten på jordenrundtreisen.
Grand Palace i Bangkok. Thailand er den store favoritten på jordenrundtreisen. Vis mer

De aller fleste ferdigkomponerte reisene har stopp i Los Angeles, Mexico, New Zealand, Australia og Sør-Øst Asia. Slike rundreiser vil normalt koste rundt 15.000 kroner. Ønsker du å inkludere Afrika og Sør-Amerika må du regne med å betale litt mer. Utover billetten må du regne med å bruke mellom 3.000 og 5.000 kroner på reiseforsikring, alt avhengig av alder og reisens varighet. Merk at en helårs reiseforsikring normalt kun vil gjelde for reiser inntil 35 dagers varighet. Videre må du regne med opptil 2.000 kroner for vaksiner, alt avhengig av hvilke reisemål du skal besøke.

- Fordelen er jo at du får sett ekstremt mange destinasjoner uten å måtte blakke deg. Jorden rundt-reiser gir mye opplevelser for pengene, i tillegg er det en fin mulighet til å møte folk og kulturer ute i verden, forklarer Martin Alvir.

I følge Kilroy Travels bør du sette av følgende dagsbudsjett for de ulike regionene. Overnatting, lokal transport, mat, mindre inntak av lokale drikkevarer og diverse småutgifter er tatt med.

  • Asia: 150 – 250 kr per dag.
  • Australia, New Zealand og Stillehavsøyene: 300 – 400 kr per dag.
  • USA og Karibia - 400 – 600 kr per dag.
  • Latin-Amerika: 200 – 400 kr per dag.
  • Afrika: 200 – 400 kr per dag.
Sjekk de ti mest populære reisemålene for ryggsekkturistene her.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!