Opplev eksotiske Asia med en Jorden-rundt billett.
Opplev eksotiske Asia med en Jorden-rundt billett.Vis mer

Jorden rundt for 13.000

Jorden rundt på 80 dager? Tre måneder eller kanskje et halvt år? Lyst til å oppleve Sør-Amerika, men også Asia, og kanskje noen dager i New York? Jorden-rundt reiser kalles det. Slik går du frem.

Har du endelig klart å skaffe deg en lengre ferie og spart opp litt reisepenger kan det være vrient å måtte velge mellom dykkerferie Australia, øyloffing i Thailand eller storbybesøk i New York. Selv om det høres ut som en dårlig spøk er det faktisk fullt mulig å kombinere alle tre, og en hel del mer for den saks skyld.

Jorden rundt for alle

Jorden Rundt reiser blir stadig mer populære og det på tross av oppfatningen om at dette er en sær ferieform kun egnet for studenter med lave krav til komfort og mye tid til overs. Informa Reiser er et av selskapene som formidler jorden rundt billetter uten krav til alder eller studentstatus.

- Vi får henvendelser fra alle mulig aldersgrupper og mennesker, studenter som tar seg et friår fra studiene, pensjonister som har lyst til å leve ut en gammel drøm eller småbarnsforeldre på jakt etter noe nytt, forteller Anne Gro Ottesen i Informa Reiser.

Stadig billigere

Skremmende dyrt er det heller ikke. De billigste kombinasjonene kommer på rundt kr 13.000. Da flyr du til Australia med mulighet for stopp både Asia og USA. Ønsker du flere stopp eller større valgfrihet på destinasjonene må du legge på et par tusen kroner.

British Airways tilbyr for tiden jorden rundt reiser med seks stopp for kr 14.935. Da kan du eksempelvis ta følgende rute: Oslo – Bangkok – Sydney – Fiji – San Francisco – New York – Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilroy Travels som blant annet har spesialisert seg på skreddersydde jorden rundt reiser, krever at du enten er under 26 år eller registrert student under 33 år for å kvalifisere for rabattarte priser. I denne artikkelen finner du blant annet Kilroys billigste forslag til en Jorden-rundt billett.

Kjøp globus og begynn planleggingen!

Selv om Jules Verne mente at 80 dager var passende tid for en tur rundt kloden, trenger du i dag realistisk sett ikke mer enn halvparten. Selv da slipper du å stresse fra sted til sted. De fleste billetter har en minimumgrense på en ukes reise og en øvre grense som varierer fra tre måneder opp til et år.

- De vanligste er å reise over fire til seks uker. Vi har hatt folk som har bestilt reiser helt ned til ti dagers varighet, men det eneste det fører med seg er åtte dager med reising og tre ukers jetlag, sier Ottesen som har følgende råd til de som fristes av en tur rundt kloden: - Ta deg god tid, ikke forsøk å se hele verden i et jafs. Og kjøp en plastglobus på Nille, det hjelper på fantasien!

Selv om du billettene er lagt opp slik at du selv kan bestemme hvor du skal stoppe er det visse betingelser som må oppfylles. Les mer om dette her. For å hjelpe fantasien litt på vei har vi også samlet inn et knippe ulike tilbud. Hva med en kombinasjon av Nairobi, Bombay og Hong Kong? Eller kanskje Mexico, Johannesburg og Sydney kan pirre fantasien. Sjekk våre forslag her.

For flere tips om hvordan du kan gjøre ferien rimelig bør du sjekke vår oppdaterte artikkelserie 9514 TARGET="_top">Reis Billig.