Jorda rundt på 1-2-3

GUIDE: Honduras, Hannover, Holi. Hvor, når, hvordan? Her er totalguiden til jorda-rundt.>>> Jorda rundt-guiden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Jorda rundt i vinter?

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Jorda rundt i vinter?

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer

Jorda rundt på 1-2-3

  1. Friårguiden


Clubbing i Sydney, full moon parties på Anjuna Beach, vårfest i India og vill nyttårsfeiring i Bangkok? Finn frem globusen og start planleggingen.

En retning

De fleste billetter krever at du velger en retning, altså øst eller vest, og holder deg til denne under reisen. Det betyr at du må planlegge rekkefølgen på reisemålene du ønsker å se nøye. Du kan eksempelvis ikke fly fra Oslo til Bangkok og så til Delhi. Noen er mindre strenge på dette men det blir til gjengjeld betydelig dyrere. Husk å sjekke betingelsene på din billett. Husk også at det er verst å reise østover i forhold til å bli plaget av jetlag.

Har du først bestemt deg for en retning øst eller vest, er det fullt mulig å krysse ekvator flere ganger. En restriksjon som gjelder de aller fleste billetter er at du kun kan legge opp en stopp per by på reisen. Du kan altså ikke reise fra Bangkok til Kuala Lumpur og så tilbake til Bangkok igjen.

Det er ikke nødvendig å fly hele tiden. I hvert fall ikke fra by til by. Flere steder kan reisen mellom to byer være interessant i seg selv. Med en jorda-rundt billett kan du legge opp en reiserute hvor du flyr inn til en by men flyr ut av en annen. Eksempelvis kan det hende du ønsker å se New York og Los Angeles, men har et brennende ønske om å kjøre bil mellom de to storbyene. Du hopper da over flyturen mellom New York og LA og "mister" dermed heller ikke et stopp på ruten.

Hvor mye penger du har til rådighet, er for mange det som avgjør reiserute og lengde. En rekke reiseoperatører tilbyr jorden-rundt-billetter i flere prisklasser. I høst er kanskje Kilroys Overland-billett som koster fra 7.100 kroner uten skatter og avgifter, det aller rimeligste.

Eksterne lenker:
Ebookers
Bergh-Hansen
STA Travel
Kilroy Travels
World Wide adventures
Globetrotter

Student?

Jorda rundt i vinter?

Drømmer du om å
reise jorda rundt? (Avsluttet)
Ja(91%) 169
Nei(5%) 9
Vet ikke(4%) 8
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hovedregelen for studentbilletter er at du må være student under 33 år eller ungdom under 26. I DinSides prisundersøkelser viser det seg at studentbillettene ikke er billigst. Den største fordelen med disse billettene er stor fleksibilitet, og at du kan kombinere flere ulike flyselskap. Gyldighet er i alle tilfeller et år, og du har mulighet til å endre datoer og destinasjoner i billetten underveis mot et gebyr.

Hva skal du gjøre?

Sløve i sola på stranda i Rayley Beach? Surfe i Australia? Eller jobbe litt underveis? Du kan holde deg på veien lengre dersom du jobber underveis. Flere hundre idealistiske organisasjoner tilbyr gratis kost og losji mot at du tar i et tak. De reisende får verdifull erfaring og gjør kanskje også en innsats for et godt formål? Vil du også ha betalt, finnes det mange som tilbyr betalte sesongjobber som for eksempel drue- eller fruktplukking.

Arbeid med lønn
Pickingjobs
Teknisk ukeblads internasjonale jobbdatabase
Undervis utenlands

Jobber uten lønn
Voluntary Work Information Service
Internasjonal dugnad
Idealist

Hva gjør du i forhold til jobb og bolig?

Hva gjør du med jobben? Leiligheten? Boliglånet? Mange arbeidsgivere strekker seg langt for å imøtekomme arbeidstakernes ønsker om langtidsferie. Likeså har låneinstitusjonene også ordninger som lar seg kombinere med å reise jorda rundt.

>>> Jorda rundt-guiden

Artikler til inspirasjon:

Eventyrere i Karibia

 Foto: http://www.home.no/seiltur/ - ikke til gjenbruk
Foto: http://www.home.no/seiltur/ - ikke til gjenbruk Vis mer


FAMILIE: Calypso, soka, salsa og sol på stranda. Cuba, Jamaica, Saint Lucia og Panama i egen skute. Eventyrene venter på den norske familien som skal ut på ett års seiltur i det karibiske hav.

Les mer

Fra drøm til jenteferie

image: Jorda rundt på 1-2-3


JENTEFERIE: Trude Hauge og Turid Olsen reiste fra hus og jobb til Sentral-Amerika.

Les mer

Ryggsekkturistenes ti på topp

 Foto: Lene Hallen
Foto: Lene Hallen Vis mer


BUDSJETTREISE: Thailand, Bali og Australia - billig, eksotisk og langt borte.

Les mer

Drømmereiser jorda rundt

 Foto: Espen Langsrud
Foto: Espen Langsrud Vis mer


RUNDTUR: Asfaltcowboy, partyløve, strandboms, krampekulturell eller hyperaktiv? Her er den perfekte jorden-rundt reisen for deg.

Les mer

>>> Jorda rundt-guiden


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!