Joniske og saroniske øyer

De joniske øyene ligger i vest, de saroniske ligger like syd for Aten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De joniske øyene

Vesker og belter til salgs. Foto: Karoline Brubæk
Vesker og belter til salgs. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Korfu er grønn og variert og bærer preg av sterk påvirkning fra Europa. I Korfu by kan du se påvirkning både fra Venezia, Frankrike og Storbritannia. Nordkysten er tettpakket av feriesteder, den sørlige delen er mer variert. Her finner du blant annet ferskvannslagunen Korision, som kun skilles fra havet av en rekke av sandstrender.

Lefkas er egentlig landfast med en bro mot fastlandet i øst. Den er kanskje mest kjent for sitt naboskap med Onassis-familiens private øy, Skorpios. De beste strendene ligger på vestkysten. Her er det ikke større avstander enn at du kan bevege deg rundt på sykkel eller moped.

Zakynthos er skilpaddenes paradis fremfor noen, og sjansen til å se en Caretta caretta her, er større enn noe annet sted i Hellas. Kjempeskilpaddene kan bli opp til 180 kilo, og er en sterkt truet art. Kjent fra pressebilder er også "Smuglers Wreck", en strandet båt i en spektakulær vik. En øy med flotte utsiktspunkter som du best finner med bil eller motorsykkel. Zakynthos er også velegnet for opplevelsesrike båtturer.

De saroniske øyene

Kveldens middag? Blekksprut til tørk på en øy i Hellas. Foto: Heidi Krogen
Kveldens middag? Blekksprut til tørk på en øy i Hellas. Foto: Heidi Krogen Vis mer

Egina ligger kun 2 mil fra Atens havneby, Pireus. Den har vært bebodd i mer enn 4.000 år. Øyas mest berømte severdighet er Afaia-tempelet som ble bygget circa 490 f.kr. Øya er kun 8 kilometer tvers over, og utforskes lett på sykkel.

Agistri har ingen spesielle severdigheter å by på og er stedet for ro og fred på en liten øy.

Poros er egentlig to øyer, forbundet med en gangbro. Kun en smal kanal skiller øya fra Peloponnes. Her er det lite eller ingen trafikk, og dermed et trygt sted for barn.

  • Videre til neste øygruppe
  • Tilbake til innledningen