Joda, vi sender fortsatt postkort

Seks av ti nordmenn sier at de vil sende minst ett postkort i sommer.

Før internettet og mobiltelefonens tid, en gang for lenge, lenge siden, var det én ting som gjaldt når man var på ferie: sende postkort.

Men selv om vi er i 2011, en tid når teknologien når stadig nye høyder, er det faktisk fortsatt noen som sender kort. Og hvem er så dette?

Postens undersøkelse om "nordmenns sommerkortvaner", slår fast at det særlig er kvinner under 35 år som sender postkort om sommeren.

Det skriver Posten i en pressemelding.

Tom for ideer? Slik spriter du opp postkortene

Mer personlig

Vi sender riktig nok ikke like mange brev og kort som før, men ifølge Posten står det håndskrevne ord fortsatt like sterkt. Seks av ti nordmenn sier at de vil sende minst et postkort sommer.

– De unge kommuniserer totalt sett mest, og de har en mer personlig tone i sin måte å kommunisere på. Et håndskrevet postkort, kanskje med bilder fra feriemålet, blir veldig personlig og nært, sier pressesjef Hilde Ebeltoft Skaugrud i Posten.

I undersøkelsen kommer det frem at de fleste sender mellom ett og fire postkort fra ferien, mens bare én prosent av oss sender over 20 postkort fra ferien.

Og hva gjør det som ikke sender postkort? Gjett en gang. De velger nemlig å sende SMS, MMS, e-post eller bruke sosiale medier til å formidle sin feriehilsen.

Enkelt og smart: Send postkort fra mobiltelefonen

Ikke skriv om været

Og hva skriver vi om? 64 prosent sier at de skriver om opplevelser, mens 61 prosent skriver om feriestedet.

36 prosent skriver om været, til tross for at mottakeren ikke er så fryktelig interessert i å lese om det, skal vi tro undersøkelsen. På spørsmål om hva de ønsker å lese om, svarer kun 10 prosent at de synes dette er interessant informasjon. Mottakeren ønsker heller å lese om opplevelsene og feriestedet.

En av tre innrømmer også at de overdriver når de skriver postkort. De fleste som smører ekstra tykt på overdriver gjerne om været, eller om hvor hyggelig de har det, viser undersøkelsen som Opinion har utført for Posten. 1.000 personer deltok i undersøkelsen.