Jobbreisende liker ikke Ryanair

En ny rapport viser at Ryanair ikke er særlig pop blant jobbreisende, og at folk som reiser business ikke er så glade i norske flyplasser - lenger.

Reiseselskapet Berg-Hansen har for tredje år på rad funnet ut hva norske jobbreisende mener om forskjellige flyplasser og flyselskap. Årets resultat er nedslående for lavprisselskapet Ryanair.

Hele 26% av de 10.000 som var med i undersøkelsen svarte at de misliker Ryanair. Nest dårligst ut var Continental, som ble mislikt av 11% av de spurte, et tall som til sammenlikning er beskjedent i forhold til Ryanair.

Ryanairs Norden-sjef, Wilhelm Hamilton, fnyser av undersøkelsen.

- Slike undersøkelser er tullete. Faktum er at alle våre fly er fulle, og det viser at vi er populære, uansett hva disse undersøkelsene skulle vise, konstanterer Hamilton.

Lufthansa og British Airways kom best ut i testen. Bare 3% av jobbreisende var misfornøyde med hvert av disse selskapene.

Gardermoen best

Når det gjelder flyplasser, er jobbreisende er mest fornøyde med Oslo Lifthavn Gardermoen. Nesten to av tre jobbreisende sier de er fornøyde med landets hovedflyplass. Det er OSLs informasjonssjef, Jo Kobro, selvfølgelig fornøyd med.

- Dete er gledelig at vi scorer så høyt, sier han.

Selv om Gardermoen scorer høyest i denne undersøkelsen, så er ikke alt rosenrødt for hovedflyplassen. Undersøkelsen viser nemlig at flyplassen har sunket fra hele 74% fornøyde jobbreisende i fjor, til 64% fornøyde i år. Kobro er ikke bekymret av den grunn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er litt mindre enn det vi scorte forige gang, men tallet er hlyt til tross for de utfordingene vi har hatt i år, sier han og nevner blant annet bagasjetrøbbel og flygelederstreik som noen problemene flyplassen har stått overfor i år.

- Vi har satt i gang en masse tiltak fra august i år. Vi har blant annet gjennomført innføringen av de nye håndbagasjereglene uten å skape lange køer, sier Kobro.

Forøvrig var det ikke bare Gardermoen som opplevde at antall fornøyde jobbreisende sank. Samtlige store flyplasser i landet har mistet noe av sitt gode omdømme det siste året.