Jobbet som pilot i 13 år - uten pilotlisens

Svensken har jobbet for flere store flyselskap.

Å være pilot innebærer at man har ansvar for flere hundre menneskeliv. Derfor er det svært strengt hvem som får jobbe som pilot. Foto: Colourbox
Å være pilot innebærer at man har ansvar for flere hundre menneskeliv. Derfor er det svært strengt hvem som får jobbe som pilot. Foto: ColourboxVis mer

Den 41 år gamle svenske mannen hadde forfalsket en pilotlisens, og dermed hadde han kunnet jobbe som pilot i lange tider uten å bli avslørt. Men tirsdag var det slutt. Da ble han arrestert idét han skulle ta av med et passasjerfly fra Amsterdam Schiphol med retning Ankara. Det skriver The Local.

Den falske piloten uttrykte lettelse over å ha blitt avslørt, 13 år og 10.000 flytimer etter at hans karriere som falsk pilot begynte.

Han fortalte at han har jobbet for flyselskaper i Storbritannia, Belgia og Italia. Da han ble arrestert, arbeidet han for det tyrkiske lavprisselskapet Corendon Airlines.

Nederlandsk politi arresterte mannen etter tips fra svenske myndigheter, som i lengre tid har visst om mannen, men ikke lykkes i å få fatt i ham. Mannen har ikke arbeidet som pilot i Sverige.

Svensken hadde en gang en Commercial Pilot's Licence (CPL), men denne lisensen var forlengst utløpt. Da den utløp, forfalsket mannen en Airline Transport Pilot Licence (ATPL), en lisens som gir anledning til å fly store passasjerfly.

Les også: Jagerpilot for én dag - i Norge

Det har ikke kommet frem noen informasjon om at mannen har vært involvert i noen ulykker i forbindelse med sitt arbeid som pilot. Dermed virker det som om han er fullt kapabel til å fly store fly, men han mangler den offisielle godkjennelsen.