Jobber med reiser

- Da jeg var ung, ristet sjømannsfoten, og jeg mønstret på Star Tour og reiseliv, forteller Lena Petersson (39 år).

Lena Petersson har jobbet i Star Tour i til sammen åtte år.
Foro: Star Tour Foto: star tour
Lena Petersson har jobbet i Star Tour i til sammen åtte år.
Foro: Star Tour Foto: star tour Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Petersson jobber i dag som informasjonssjef i det samme firmaet som hun mønstret på for første gang for over 17 år siden.

- Det var tilfeldig at jeg havnet i reisebransjen. Jeg var ferdig med mellomfag i økonomi og administrasjon, og som mange nyutdannede var jeg usikker på hva jeg ville gjøre videre. Jeg var rastløs og reiselysten, og havnet i bransjen mye ved en tilfeldighet - som ved å skli på et bananskall, forteller Petersson.

Halvfull mage

Petersson har jobbet i Star Tour i åtte år – men ikke åtte år på rad.

- Jeg har jobbet her i tre omganger – har forlatt konsernet to ganger. Nå er det to og et halvt år siden jeg kom tilbake; da hadde jeg vært borte i åtte år, forteller hun.

Hun har jobbet som plassjef og gruppesjef på Star Tours reisemål i blant annet England og Spania, og hun ledet Norsk Turistråds kontor i Italia i seks år. I jobben hun har i dag er hun stasjonert i Oslo, men jobben byr også på noe reisevirksomhet.

Petersson var nylig på Bahia Feliz på Kanariøyene.
Foto: Star Tour Foto: star tour
Petersson var nylig på Bahia Feliz på Kanariøyene.
Foto: Star Tour Foto: star tour Vis mer

- Jeg reiser sikkert mindre enn folk tror. I min jobb er det viktig å være tilgjengelig. Det er ikke viktigst å se mest mulig, men å være oppdatert, sier Petersson. Men jeg forsøker å se nyhetene, og så forsøker jeg å se de destinasjonene som er mest populære. Jeg var nylig på Blue Village-anlegget Bahia Feliz på Gran Canaria, fordi det er veldig populært, forteller hun. Jeg har jobbet i reiseliv i 15 år, og jeg har ikke reist fra meg – men jeg har kanskje dempet den verste sulten. Magen er halvfull, sier informasjonssjef Petersson.

I jobben som informasjonssjef har Petersson ansvar for all intern informasjon, fra intranettet til stoff fra Norge i det nordiske Star Tour magasinet Blue Magazine. Hun er ansvarlig for ekstern informasjon som pressemeldinger og artikler, ansvarlig for kontakt med media - og hun er rådgiver for ledergruppen i mediaspørsmål.

Rimeligere reiser

I tillegg til tjenestereiser har Petersson, som ansatt hos en turoperatør, også muligheten til å benytte seg av tilbud om rimeligere reiser enn oss andre.

- Ja, vi har gode reisebetingelser for at så mange som mulig skal kunne kjenne til firmaets produkter og kunne gjøre en god jobb - være seg som selger eller informatør. Men det begrenser seg selv hvor mye man får reist. Det koster uansett penger, det skal klaffe for familien, og vi har også bare fem ukers ferie som alle andre, forteller Petersson. Men det er klart at mulighetene det gir er verdt en del for frie sjeler med en rastløs fot - som for eksempel meg selv, fortsetter hun.

Petersson understreker betydningen av at man som ansatt hos en turoperatør kjenner produktene som tilbys og at reisemulighetene ikke kan være den eneste grunnen til å jobbe hos en turoperatør. Ifølge henne er det mye positivt rundt miljøet i reisebransjen.

- Folk er åpne, positive og engasjerte, og det er et uformelt og ungt miljø – og da mener jeg ungt i sinn. Det er stimulerende og kreativt. Det er en bransje det er lett å tape sitt hjerte til. Vi har et utsagn i vår bransje som sier "en gang reiseliv alltid reiseliv". Uansett, det viktigste er å følge hjertet sitt, det er viktig å være i en jobb man trives med – livet er for kort til noe annet, sier Lena Petersson.

  • Jobb i reisebransjen? Her kan du lese mer om hvilke muligheter du har til jobb hos en turoperatør.
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.