Jobb i Norges Turistråd

Med staten og reiselivsnæringen i ryggen arbeider stiftelsen med å lokke turister til landet.

Flybanene og Bergen er av elementene som blir brukt for å lokke turister til Norge.
Flybanene og Bergen er av elementene som blir brukt for å lokke turister til Norge. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Norges Turistråd er en stiftelse etablert i fellesskap av staten og norsk reiselivsnæring. Stiftelsen er et markedsføringsorgan for norsk reiseliv, og arbeider med å få utenlandske turister til å velge Norge som reisemål. 45 personer arbeider på Turistrådets kontor i Oslo.

Stasjonering ute

Rådet har i tillegg flere kontorer i utlandet. Her arbeider totalt 45 ansatte, omkring halvparten er nordmenn og de øvrige er lokalt ansatte. Kontorene ligger i Stockholm, København, London, Madrid, Milano, Hamburg, Paris og New York. I tillegg arbeider en person i Nederland underlagt kontoret i Hamburg. I Tokyo har de skandinaviske turistrådene et felles kontor der daglig leder kommer fra Skandinavia.

Jobb i Turistrådet

Det er ikke hver dag du får sjansen på en jobb i Turistrådet.

- Spesielt arbeidsstokken som er stasjonert i utlandet er stabil. Vi har noen få ledige stillinger hvert år, forteller pressekontakt Per Arne Tuftin.

Satser du på en stilling som medfører reising, er det markedsføringsbiten som gjelder.

- Vi har selvsagt jobber innen både informasjon, administrasjon og personal, men det er de som arbeider med markedsføring som reiser mest, sier Tuftin.

Han kan fortelle at det ikke er krav om reiselivsbakgrunn for å få jobb i Turistrådet. Markedsføringsutdannelse og -erfaring er viktigere.

- Aller best er det selvsagt når vi får kontakt med noen som både har erfaring fra reiseliv og bakgrunn i markedsføring, sier Tuftin.

Selv om Turistrådet er etablert ved hjelp av statlige midler, følger ikke lønningene statens regulativ. Lønnen blir individuelt tilpasset den enkeltes erfaring og utdannelse.

Turistrådet på nett

Rådets internasjonale markedsføringskanal på nett heter VisitNorway, og her finnes informasjon på norsk og engelsk. I tillegg finnes ti lokaltilpassede nettsider for ulike markeder: Danmark, Finland, Sverige, Tyskland, Storbritannia, Nederland, Spania, Frankrike, Italia og USA. Mer om Norges Turistråd finner du på deres norske hjemmesider.

  • Tilbake til hovedartikkelen.