Jo flere vi er sammen ... ?

Ta det som en advarsel, eller som et tips. På Kanariøyene finner du så vel masseturisme som fred og ro.

Publisert
Sist oppdatert

Om du velger å ta det som en veiledning til hvor du finner flest mulig andre tilreisende, eller du velger å ta det som et råd for hvilke steder du helst vil unngå, er opp til deg. Her finner du de mest utpregede utslag av masseturisme på Kanariøyene, og råd for deg som helts oppsøker mindre trafikkerte steder.

Tidlig krøket

Det ser kanskje rolig ut på dagtid, men Playa de las Americas er hektisk om natten.<br />
<I>Foto: Star Tour</I> Foto: Star Tour
Det ser kanskje rolig ut på dagtid, men Playa de las Americas er hektisk om natten.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour Vis mer

Turistindustrien kom tidlig til Kanariøyene, og en del av områdene mange reiser til, bærer tydelig preg av seksti- og søttiårenes arkitektur. Enorme hotellblokker danner det ene usjarmerende mini-Manhattan etter det andre. Men her er det masser av plass for turister, og dermed store folkemasser på et lite sted. Det skaper også mye liv for deg som ønsker det.

Mest kjent er Playa del Ingles på Gran Canaria, og Tenerifes motsvar Playa de las Americas. Puerto Rico på Gran Canaria er også tett bebygd, og er et av de aller mest populære områdene for norske turister på Kanariøyene. Dette er også områdene hvor du finner det mest hektiske fornøyelseslivet.

Store byer

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Trives du best i store folkemengder, trenger du ikke reise til turistgettoene. Øyene har også flere store byer. For eksempel Santa Cruz nord på Tenerife. Byen er veldig lite preget av turismen som dominerer store deler av øya, og har 200.000 innbyggere. Byen har også en viktig havn og mange vakre bygninger.

Las Palmas på Gran Canaria er enda større med sine 350.000 innbyggere, og er med det Kanariøyenes største by. Her er det langt flere tilbud skreddersydd for turister enn Santa Cruz.

Finn roen

Søker du deg bort fra de store turistmassenes favorittdestinasjoner, er det fullt mulig å finne fredelige steder også på disse øyene. De tre mindre øyene La Gomera, El Hierro og La Palma er alle fortsatt relativt uutnyttet av de store massene. Fuerteventura regnes også for å være en fredelig øy. 30 minutter med båt fra Lanzarote ligger den lille øya Isla Graciosa. Her kan du være så og si "alene". Lei en sykkel og oppdag de deilige strendene på øyas nordside.

  • Tilbake til innledningsartikkelen.
  • Tips for naturfrikeren finner du her.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer