DUM PÅ TUR: Hvor mye kan egentlig gå galt?
DUM PÅ TUR: Hvor mye kan egentlig gå galt? Vis mer

Jentenes verste reisekatastrofer

Ambisjonene er store, og feriedrømmende høytsvevende når de canadiske skribentene legger ut på langtur. Ofte kræsjlander både drømmer og ambisjoner.

Publisert
Sist oppdatert

I boken The unsavvy Traveller. Women`s Comic Tales of Catastrophe forteller de hvordan det egentlig gikk på eventyrreisen til Alaska og på det karibiske cruiset.

Katastrofal inspirasjon

Hva gjør du når du bader naken på et strandparty i Barcelona og klærne dine blir stjålet? Setter deg ned å depper eller låner en T-skjorte og en herretruse, og forstetter festen? Og hvilke kriterier ser du etter når du velger deg ferietur? Velger du deg en pudderstrand fra et charterselskap eller gjør du som Ayun Halliday i essayet (Carry me) Out of Africa: ”Having based my choice on little more than the sex appeal of a newborn ape, I had picked Tanzania, Rwanda and Kenya”?

Gjennom 29 essays forteller like mange kvinnelige skribenter om sine verste reisekatastrofer, og hvordan de forserte brasene underveis. Tittelen antyder at jentene er unsavvy - usmarte, men gudene skal vite at forlaget vet hva ironi er: I boken finnes ingen umælende nek eller ubehjelpelige fruentimmere på utflukt. Reiseskribentene er rutinerte både som reisende og som laptop-utstyrte observatører. Kanskje er de engstelige, men de vet å håndtere enhver uventet situasjon utstyrt med vidd og en uvøren sans for komikk.

God lesning enten du befinner deg i sofaen eller på rusten jeep på vei til Dar es Salaam.

Bokfakta

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Tittel: The unsavvy Traveller. Women`s Comic Tales of Catastrophe
Forfatter: Rosemary Caperton, Anne Mathews og Lucie Ocenas (redaktører)
Forlag: Seal Press
Utgitt: November, 2001
Pris: 198 kroner/Tanum

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer