Jazz, blues og folkemusikk

Spennende navn på de mange tradisjonsrike festivalene i sommer.

Pat Metheny gjester Moldefestivalen i sommer.
Pat Metheny gjester Moldefestivalen i sommer. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Internasjonale takter på de fleste jazz-, blues- og folkemusikkscenene.

Kongsberg Jazzfestival

Den 37. Kongsberg Jazzfestival er lagt til 4.-7. juli. Hit kommer Silje Nergaard band med ti strykere fra Kringkastingsorkesteret, John Scofield og Weather Report-saksofonisten Wayne Shorter. Hit kommer Anne Lise Berntsen, Jon Eberson og Bob Hund, til sammen et stort spenn i genre og artister.

Molde Int. Jazz Festival

Førti festivaler har Moldejazz på merittlisten, og i år starter den 41. festivalen 16. juli. 21. juli er det slutt på moroa. Årets toppnavn på den tradisjonsrike vestlandsfestivalen er Pat Metheny, Erykah Badu, BB King og Blå.

Oslo Jazzfestival

Oslo, 6. august til 12. august. Programmet offentliggjøres medio mai.

Sildajazz

Haugesund, 8.-12. august: 300 norske og utenlandske aktører og vel 60 orkestre er stablet sammen innen en radius av 500 meter. I år feires det femtenårsjubileum med gjentakelser av tidligere storsuksesser. Grafikeren Olaf Storø er festival- og plakatkunstner.

Silje Nergaard har med seg ti strykere fra Kringkastingsorkesteret til Kongsberg jazzfestival. Men hun er ikke alene: John Scofield og Weather Report-saksofonisten Wayne Shorter, Anne Lise Berntsen, Jon Eberson og Bob Hund er også blant celebritetene på Kongsberg i sommer.
Silje Nergaard har med seg ti strykere fra Kringkastingsorkesteret til Kongsberg jazzfestival. Men hun er ikke alene: John Scofield og Weather Report-saksofonisten Wayne Shorter, Anne Lise Berntsen, Jon Eberson og Bob Hund er også blant celebritetene på Kongsberg i sommer. Vis mer

Notodden Bluesfestival

Notodden bluesfestival smeller til med kjente bluesband fra både inn- og utland: Clarence Gatemouth Brown, Al Kooper, Vidar Busk og Steinar Albrigtsen er blant de mange musikerne som gjester Telemark. Til sammen spiller rundt 260 artister fordelt på tretti scener i løpet av de tre dager festivalen varer. Festivaltid: 2.-5. august.

Den Norske Folkemusikkveka

22.-27. mai settes fokus på norske folkemusikktradisjoner. Gamle spillemanns- danse- og kvedetradisjoner mikses med nyere uttrykk. I tillegg til musikk blir det også seminarer, utstillinger, stevkonkurranser og arrangementer med den splitter nye genren Stand up kveding. Det hele skjer i Ål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Førde Int. Folkemusikkfestival

Musikk langs silkeveien er tema på Førde internasjonale folkemusikkfestival som går fra 5.-8. juli. Med band fra blant andre Romania, Syria, Baluchistan/Iran, Senegal, Pakistan og ikke minst den cubanske Tìpico Oriental Cubano, som spiller alt fra boleros til guarachas, er det lagt opp til spennende konserter for world music-interesserte.