Jappecamping

LA DOLCE VITA: Mat, spa og champagne. Her er campingplassene for deg med sans for bekvemmeligheter.


Camping trenger ikke bety fuktige senger, sure sokker og trange vogner. Her er campingen for deg med sans for det søte liv.

Når vi her hjemme på berget snakker om campingplasser, er det mange som tenker på en plen med campingvogner, spikertelt og et og annet hustelt eller fjelltelt satt opp av forbipasserende. Men dette trenger ikke være fasiten. Campingplasser kan også være luksusutgaven med tykke håndduker, morgenkåper, massasje, privat spa og fullpensjon.

Her er noen alternativer for deg som vil prøve campinglivet, men som foretrekker en viss grad av komfort. Kanskje er dette en overnattingsmulighet du kan overveie i stedet for et halvkjipt hotellrom midt i bygatene.

>> BILDESPESIAL: Slik bor du på luksuscamping

Jappecamping


Korsika

Soleil de Calvi representerer mer rustikk luksus, men på hvilket hotell kan du dra på deg badebuksa, slå opp døra og spasere noen få meter over stranden og ta morgendukkerten i Middelhavet? Her bor du i enkle tømmerhytter rett på stranden, og du trenger ikke gå lengre enn over dørstokken før du kan slå opp solsengen og nyte strandlivet til det fulle. Måltidene? Se, de inntar du i restauranten på anlegget; her tilberedes både frokost, lunsj og middag, og du kan bare nyte livet og drive med dagen til neste måltid. Hvis ikke det er luksus, så vet ikke vi ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan leie bungalower i forskjellige størrelser og med varierende grad av fasiliteter. Alle måltider, inkludert drikke (også alkohol), er inkludert i prisen.

Hvor: Ved Calvi, Korsika.
Pris: Varierer med sesong og hyttetype. Rimeligste bungalow koster fra 280 til 520 euro per uke (fra 2.273 til 4.221 norske kroner, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
På nett: Soleil de Calvi

Costanoa, California

Femstjerners luksuscamping en times kjøring sør for San Fransisco, ved den kjente Highway 1. Campingplassen er omringet av naturopplevelser; strender på den ene siden og nasjonalparken Big Basin State Park på den andre siden. Her bor "camperne " i seildukshytter med dobbeltsenger, tykke håndduker og badekåper på "rommet". Lerretshyttene er plassert rundt "komfortstasjoner" med fullt utstyrte baderomsfasiliteter og spa med massasjemuligheter, sauna og boblebad. Du kan også få hytter med enkeltsenger, og to nabohytter for familier. Hva gjelder mat, kan du få både frokost, gourmetlunsj og -middag servert på stedets restaurant.

Hvor: Costanoa, ved Highway 1. 55 miles (8,8 mil) sør for San Fransisco og 25 miles (4 mil) nord for Santa Cruz.
Pris: Varierer med sesong. Priser fra 95 dollar per natt for en tomannshytte i lavsesong, til 155 dollar for hytte i høysesong (fra 607 til 990 norske kroner, ifølge DinSide Reises valutakalkulator). Campingplassen er helårsåpen.
På nett: Costanoa

Jappecamping


Goa

Denne campingplassen ligger på stranden Asvem, hvor (sitat reklame for stedet) "de eneste fotsporene man ser på stranden, er de som tilhører lokale fiskere og skilpadder". Her får du all den luksusen du kan tenke deg. Du bor i telt som er innredet med himmelseng og eget bad. Du får også ditt eget kjøkken, hvor kokken kan komme og tilberede alle måltidene etter dine ønsker. Klesvask og rydding av teltet er også inkludert i prisen. Campingplassen er stengt fra juni til september.

Hvor: På stranden Asvem, som ligger mellom de mer kjente og populære strendene Morjem og Mandrem nord på Goa.
Pris: Varierer med sesong. Fra 29 til 78 dollar per natt, eller 203 til 546 dollar per uke (fra 185 til 498 norske kroner per natt eller fra 1.296 til 3.486 norske kroner per uke, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
På nett: Strandcamping i Asvem

Jappecamping


Hawaii

Molokai Ranch ligger på øya Moloka'i, som gjerne blir sett på som den siste ekte hawaiiske øya, og dermed den mest hawaiiske av øyene i dag. Her kan du bo i eksklusive lerretstelt montert på treplattinger, rett på stranden. Velg mellom dobbeltseng eller enkeltsenger. Du har eget baderom med dusj og toalett, dekkstoler, private hengekøyer og hushjelp-tjenester. Tre ganger daglig kan innbyggerne i teltbyen spise så mye de ønsker fra en buffet ved stranda.

Hvor: The Lodge & Beach Village, Moloka'i Ranch, 100 Maunaloa Highway, Maunaloa, Moloka'i, Hawaii.
Pris: Varierer med sesong. Fra 15. juli til 30. august koster det mellom 158 og 188 dollar per natt for et tomannstelt på stranden (fra 1.009 til 1.200 norske kroner, ifølge ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
På nett: Molokai Ranch

Jappecamping


Storbritannia

Lerretstelt blir stadig mer populære i Europa, så også i Storbritannia. Her finner du flere campingplasser med lerretstelt a'la afrikanske safaricamper. En av de fineste skal være Forest Tented Lodges i britiske Pembrokeshire. Dette er tomannstelt med tilliggende dusj og bad, og for ikke å glemme: romservice. Her får du morgenteen (eller kaffen) din servert direkte ved teltduken, og du kan nyte den enten inne eller utenfor, på din egen private terrasse.

Hvor: Pendine, England.
Pris: 50 pund per natt for to voksne, eller 300 pund per uke (590 norske kroner for en natt og 3.542 kroner per uke, ifølge ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
På nett: Forest tented lodges

Jappecamping


Frankrike

Bo i asiatiskinspirerte telt (yurts) i Sør-Frankrike. Disse lerretsteltene er montert på en treterrasse, og alle er individuelt innredet. Her er godt med plass til dobbeltseng og endog til to ekstrasenger for barn under 12 år, om man har behov for det. Her lager man mat selv, fra flere kjøkkenstasjoner plassert på omådet, men er man på bryllupsreise eller av annen grunn ønsker å leie et mer avsidesliggende telt, er dette fullt mulig - og man får da sitt eget, private teltkjøkken. Frokost er inkludert i prisen, og serveres i en kafé på området.

Denne campingplassen er så populær at alt er fullbooket hele 2006. Det er imidlertid mulig å sette seg på en liste for å bli varslet når innsalget av 2007 starter. Campingen er åpen fra medio april til slutten av oktober.

Hvor: Canvaschic, Labastide de Virac, Ardèche, Sør-Frankrike.
Pris: Varierer med sesong. Priser fra 255 til 300 pund per telt for tre dager, og 595 til 790 pund for en uke (fra 2.978 til 3.504 norske kroner for tre dager, og fra 6.950 til 9.227 kroner for en uke, ifølge DinSide Reises valutakalkulator). Du må bo minst tre netter.
På nett: Canvaschic

Jappecamping


Sveits

Whitepod heter denne eco-campen på 1.500 meters høyde i de sveitsiske alpene. Tilbudet består av seks klokkeformede telt som er satt på treplattinger rundt en tradisjonell alpehytte. Teltene tjener som soverom, og hvert telt har vedfyrt ovn, som gjør at det ikke blir kjølig i teltet tross de kalde omgivelsene. Gjennom panoramavinduer kan du nyte storslått utsikt mot fjellandskapet rundt som det siste du gjør før du sover og det første du ser når du våkner. På området finnes blant annet fjellguider, massører og kokk som er klare til å tilfredsstille dine ønsker under oppholdet. Du kan enten kjøpe pakke med rom, frokost og middag inkludert, eller en full pakke med middag, drikke, aktiviteter, massasje og enda mye mer inkludert. Barn under 12 år mottas ikke som gjester pga. den avsides beliggenheten.

Hvor: Les Cerniers, Valais, Sveits.
Pris: Rom, frokost og middag koster 205 sveitsiske franc per person per natt (1.048 norske kroner), med minimum to overnattinger. Full pakke koster 550 chf (2.812 norske kroner) per person per natt, minimum tre overnattinger.
På nett: Whitepod

Jappecamping


På kontinentet

Det finnes mange campingplasser i Europa som leier ut husvogner, hytter eller faste campingvogner. Et eksempel er campingplasskjeden Thomson Al Fresco, som har romslige husvogner til utleie i fritidsparker i Frankrike, Nederland, Italia, Portugal, og Spania. De tilbyr husvogner i tre forskjellige størrelser, men alle har separate soverom, fullt utstyrt kjøkken, patiodører mot din egen private terrasse mm. Du kan få vogner med to eller tre soverom, og alle vognene i Languedoc, Côte d'Azur og Spania er utstyrt med luftkondisjonering. Husvognene i Nord-Frankrike er utstyrt med terrassevarmere, slik at du skal kunne nyte utelivet selv på ustabile årstider.

Thomson er en del av TUI, som også er moderselskapet til norske Star Tour.

Hvor: Frankrike, Nederland, Italia, Portugal, og Spania.
Pris: Varierer med sted, type husvogn, sesong og antall personer. Vi fikk tilbud om en uke i den største vogntypen (tre soverom) i parken Les Prairies de la Mer ved Cote d'Azur, Frankrike, for 1.331 pund første uken i august (15.546 norske kroner, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).
På nett: Thomson

>> BILDESPESIAL: Slik bor du på luksuscamping

Denne saken ble første gang publisert i juli 2006.