Japan

Foto: Gary Cowles
Foto: Gary Cowles Vis mer


Steder å stå på ski i Japan:

 • Niseko (fire anlegg)
 • Shiga Kohgen
 • Rsutsu Resort
 • Goryu Toomi
 • Nozawa Onsen
 • Tangram Ski Circus

  I Japan er alpint å regne som en fasjonabel sport. Japanere elsker å stå på ski, og nordmenn kjenner godt til japanske Phenix som har sponset det norske alpinlandslaget i en årrekke. Under VM i japanske Moriouka gjorde Norge et fantastisk mesterskap anført at av Kjetil Andre Aamodt og Astrid Lødemel. "Aamodta-san" er fortsatt stor stjerne i Japan.

  Japan har siden velstanden eksploderte på tidlig 80-tall rustet opp gamle skianlegg og nye store anlegg har blitt bygget. Blant unge japanere er det kun tennis som er en mer populær sport. I bakkene må man være oppmerksom på mange mennesker.

  Et av de største og mest populære stedene er Niseko. Stedet passer angivelig for mellomgode til gode skikjørere. Et par negative sider ved dette enorme anlegget er det verdt å nevne. Det består av fire forskjellige områder som nekter å samarbeide. Derfor må du kjøpe heispass til hvert av stedene. Det er heller ikke lov til å stå på snowboard i anleggene.

  Et annet kjent navn for mange nordboere er Shiga Kohgen. Dette er et kjempeanlegg som består av hele 22 skianlegg. Og hør hør: De akspterer ett og samme skipass. Shiga Kohgen har flere ganger vært stedet for olympiske øvelser i ski, og anlegget er dobbelt så stort som Vail i USA. Med 76 heiser kan disse anleggene by på alle slags mulige utfordringer for den som vil prøve seg som skiturist i Japan.

  Artikkelen fortsetter under annonsen