Jakten på sola

Drømmeferien går til fjernere himmelstrøk, der strendene er hvite, vannet asurblått og palmene gir skygge fra sola. Men vet du hvor du skal dra når på året?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Jakten på sola

Sol i vinter?

Skal du på solferie i vinter? (Avsluttet)
Ja(60%) 193
Nei(21%) 66
Kanskje(19%) 62
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Her hjemme har vi som alle vet fire årstider: vår, sommer, høst og vinter. Men sånn er det ikke andre steder. Eksotiske feriemål som Thailand, Karibia og Australia har helt andre årstider enn vi har nord i Europa. Det er ikke sikkert ferieturen i februar bør legges til Fiji. Her ser du hvor det er best å dra når:

Januar

Australia, Karibia, India, Maldivene, Sri Lanka og Thailand

Februar

Australia, Karibia, India, Maldivene, Sri Lanka og Thailand

Mars

Australia, Karibia, Maldivene, Thailand

April

Maldivene, Nord-Afrika, Sør-Amerika

Mai

Nord-Afrika, Seychellene, Sør-Amerika, Stillehavsøyene

Juni

Mauritius, Sør-Amerika, Stillehavsøyene

Juli

Seychellene, Sør-Amerika, Sri Lanka

August

Bali, Mauritius, Sri Lanka

September

Bali, Mauritius, Sri Lanka, Sør-Afrika

Oktober

Sør-Afrika og Australia (Queensland)

November

India, Thailand

Desember

Australia, Karibia, India, Maldivene, Thailand

Bare en pekepinn

Dette er bare en røff oversikt over hvor du bør dra når på året. Lista er laget på bakgrunn av hvilke perioder det er mest stabilt vær og behagelige temperaturer (40 graders varme er slitsomt i lengden). For eksempel går det helt fint å dra til Thailand i august, men da må du regne med kraftige regnskyll innimellom. Sommeren i Sør-Afrika kommer i november, og ut februar er det flott å reise dit, så lenge du tåler varmen. Men skal du på safari er de mest spennende å dra på våren, altså september-oktober, når det er større aktivitet blant dyra, og de har unger. Det er også da det er best å dra på hvalsafari.

Stillehavsøyene er varmest fra september til mars, men fra januar til mars regner det mye. Mai og juni gir behagelige temperaturer og fint vær. Det er vanskelig å si når det er best å dra til Sør-Amerika, det er et stort kontinent med forskjellige klimaer. Men nord for den sørlige vendesirkel, Tropic of Capricorn, som går gjennom Rio de Janeiro, er det varmt og fuktig stort sett hele året.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!