Jakten på paradiset

Hvor finner du paradiset? La andre reisende vise vei.

Mauritius blir også tilgjengelig med charterfly fra i vinter. <I>Foto: Realfsen/Øye</I>
Mauritius blir også tilgjengelig med charterfly fra i vinter. Foto: Realfsen/Øye Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske turister finner stadig flere favoritter i jakten på ferieparadiset. Hvite strender, vennlige innbyggere, lave priser og høye temperaturer synes å være viktige kriterier for å definere et paradiset. Her er rapporter fra leserne.

Thailand

Thailand er mye besøkt, og manges absolutte favoritt med sine smilende innbyggere, palmekransede strender og nydelige mat. Selv om områder i Thailand nå har blitt vel overbefolket av oss tilreisende, finner noen fortsatt paradiset her. For eksempel Tanmaya, Nadia og Adrian som ved et lykkekast fant veien til øya Koh Chang:

- Vi fant et guesthouse som heter Blue Lagoon. Der fant jeg også en strand og en liten bortgjemt bar, der jeg ble i ti måneder i et lite trehus. For cirka 15-20 kroner dagen levde barna mine og jeg eventyrlig uten turistmas og selgerpress.

En annen øy, Koh Pha Ngan, får toppkarakter av Olsen som mener den er Thailands beste øy.

- Hat Rin er en liten og intim strand med en utrolig utsikt og behagelige bølger. Her har hippiene funnet sitt sted. Der kan du virkelig være deg selv uten at noen bryr seg.

Men Olsens skryt når ikke til de høyder som Karen presterer i sine ovasjoner om Koh Samui, som hun rett og slett kaller eventyrøya.

- Koh Samui er desidert den skjønneste plassen jeg har vært i hele mitt liv. Det er ikke noe kriminalitet i det hele tatt, folkene smiler hele tiden og er høflige, maten er helt utrolig god og alt er perfekt. (...) Den lukten, den naturen, det folkeslaget, den kulturen ... det kan liksom ikke beskrives, det må oppleves.

Øystater

Til og med baby kan finne sitt paradis på Seychellene. Foto: Børre Opsahl
Til og med baby kan finne sitt paradis på Seychellene. Foto: Børre Opsahl Vis mer

Det indiske hav og Stillehavet er fjernt og romantisk for norske reisende. Navn som Maldivene, Seychellene, Mauritius og Fiji er mer enn nok til å fremkalle svømmehud og solvibber hos den jevne badeglade nordmann.

Marina, som har besøkt Mauritius ni ganger er fremdeles ikke lei av fantastiske strender og innbyggernes evne til å ta livet med ro. Ronny og Anna hevder at et besøk på Fijis tomme og herlige strender er toppen av lykke, mens Ann Christin på sin side er helt i skyene etter besøket på Seychellene, og anbefaler den fantastiske naturen, de kritthvite strendene, det turkise havet, fjellene og dyrelivet. At det ikke er anbefalt å slite med vannskrekk, er noe Aina påpeker etter sitt besøk i det romantiske paradiset Kuredu på Maldivene.

- Jeg, med min vannskrekk, hadde gått på svømmekurs i et halvt år før vi reiste. HELDIGVIS!!! Jeg har reist mye, men aldri har jeg sett et hav så klart og blått. Sandbunnen var som sukker ...

 • Mer om Mauritius her
 • Australia

  Lenger unna er det vanskelig å komme, og fortsatt er Australia det ultimate drømmemålet for mange reisende fra nord. Det minste av kontinentene har sine paradisiske kvaliteter. Hør bare:

  - Australia ruler!!!
  - De tusen drømmers land
  - Herlige Australia
  - Verdens fineste strand!
  - Heron Island - et lite paradis

  Kast deg over tipsene, og god tur!

  Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!