Jakten på billigbillettene

Lavpris flyselskapene frister med superbillige billetter, men hvor lett er det egentlig å få kjøpt de billige reisene?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Sterling, Ryanair og Goodjet flyr fra Skandinavia.
Sterling, Ryanair og Goodjet flyr fra Skandinavia. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- De billigste reisene til Malaga og Alicante er dessverre utsolgt, er svaret vi får hos Sterlings bookingtelefon under vår jakt på rimelige billetter med lavpris flyselskapene.

Ser du for deg en rimelig Spania-reise i sommer, kan du glemme Sterling. De reklamerer med reiser t/r for 998 norske kroner. Vi har sjekket ti valgte avganger på strekningen Oslo-Malaga og Oslo-Alicante, fra mai til november, og den rimeligste reisen vi fant, var tur-retur Oslo-Malaga i november for 2.318 kroner per person.

Slik har vi testet

Vi har sjekket hvor lett det er å få tak i de billigste billettene hos lavprisselskapene Ryanair og Sterling – som flyr ut fra Norge – samt Goodjet, som starter flygninger fra Göteborg i slutten av april. Vi har sjekket prisene på reiser på ti valgte datoer, og har tatt utgangspunkt i både ukesturer, og helgeturer der dette er mulig. Ettersom mange vil anse det som kjedelig og urealistisk å reise alene, har vi bedt om tilbud for to personer som reiser sammen. Prisene som er gjengitt i tabellene, er imidlertid for en person t/r.

Finnes billigbillettene?

De rimeligste reisene med Sterling til Spania fram til medio november, kan du bare glemme. Det er konklusjonen etter å ha sjekket mulighetene for billigreiser. Det danske selskapet flyr imidlertid også tur-retur København for samme pris, og her er det mye lettere å få tak i de billigste billettene; På åtte av de ti reisetidspunktene vi sjekket, fikk vi tilbud om reiser for 998 kroner per person.

Ulempen med Sterlings måte å selge billetter på, er at de opererer med tre priskategorier, og for en tur-retur reise kan du kun kjøpe billetter av samme type. Det betyr at selv om du finner en avreise til 500 kroner, så kan du ikke kjøpe den dersom du ikke finner en retur i samme priskategori.

 • Se pristesten av Sterling her.

  Goodjet er et svensk lavpris flyselskap, som starter flygninger til Nice og Paris 25. april. De reklamerer for reiser til 480 svenske kroner én vei – som blir 960 svenske kroner tur-retur. Vi fikk tilbud om laveste pris på seks av testdatoene våre, på strekningen Göteborg-Paris, men ingen på strekningen Göteborg-Nice. I rettferdighetens navn må det nevnes at hoppet opp til rimeligste pris Göteborg-Paris, på langt nær kom opp i Sterlings priser. Rimeligste mulighet til Nice på våre testdatoer, var 1.060 kroner.

 • Se pristesten av Goodjet her.

  Ryanair har den siste tiden kjørt kjemperimelige kampanjepriser til 220 norske kroner én vei Torp-London Stansted. I samme periode har de også tilbudt reiser til Frankfurt Hahn for 399, og til Glasgow for 599 kroner én vei. Disse tilbudene ble solgt til og med 7. mars, og reiseperioden er fra 3. april til 30. juni. Rimeligste reise vi fant til London, var på 1.022 kroner t/r – eller 511 kroner én vei. Til Frankfurt og Glasgow fant vi faktisk reiser som var rimeligere enn tilbudet lovet – også utenfor kampanjeperioden; Rimeligste til Frankfurt var 740 kroner t/r, og til Glasgow 996 kroner t/r.

 • Se pristesten av Ryanair her.

  Perioder

  De rimeligste billettene går selvsagt først. Sterling er allerede utsolgt for rimelige reiser til Malaga og Alicante, i alle fall til ut i november, som er så langt de selger reiser per i dag. Sterling selger per i dag reiser til medio november, Goodjet selger til 27. oktober, og Ryanair ut november.

  Selv om du ikke greide å kapre rimelige reiser i denne omgang, er det fremdeles muligheter når vinterens reiser legges ut for salg. For å sikre deg de rimelige reisene i vinter – kanskje en julehandel i Malaga i desember – er det alfa omega å være tidlig ute. Hos Goodjets bookingtelefon får vi vite at vinterreisene er planlagt sluppet 31. mai, mens Sterlings telefonoperatører ennå ikke vet – men råder oss til å sjekke om et par måneder.

  Telefonbooking

  Lavprisselskapene har til felles at de oppfordrer til internettbooking. Likevel tilbyr de telefonbooking, men ønsker du å snakke med noen når du bestiller reisen, må du være forberedt på å betale for det.

  Ryanair har 820-nummer, som ikke er en billig fornøyelse. Ryanair tar dessuten en avgift på 50 kroner for betaling med kredittkort, som er den eneste godtatte betalingsformen. Dette må du betale uansett om du bestiller via telefon eller Internett. Det er imidlertid ingenting å si på hjelpsomheten på telefonbookingen.

  Goodjet har ikke startet sine flygninger ennå, men du kan selvsagt bestille billetter likevel. Betjeningen på telefonbookingen er svært hjelpsomme, selv til å lete opp alternativer hvor reisen er rimeligere. Men vær oppmerksom på at du må betale en avgift på 50 kroner per reise dersom du bestiller via telefon. Dette slipper du om du bestiller via Internett.

  Det er godt Sterling ikke har 820-nummer, for danskene har den lengste ventetiden på telefonbookingen. Her opplevde vi også å få automatisk beskjed om at de ikke kan ta telefonen, og at vi må ringe tilbake senere. Når vi kommer igjennom, er imidlertid hjelpsomheten god. Sterling tar ingen ekstra avgifter ved telefonbestilling.

 • Se pristesten av Sterling her.
 • Se pristesten av Goodjet her.
 • Se pristesten av Ryanair her.

  Relaterte artikler:

 • Her finner du Europas billigflyselskaper.

 • Billigfly fra Gardermoen.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.