- Ja, vi elsker kielbåten

Men ville du tatt deg råd til luksuslivet ombord?

<b>KIELBÅTEN:</b> Kielbåten er lesernes favoritt blant skipene som trafikkerer Oslo-Kontinentet. Bilde fra Color Magic. Foto: Per Ervland
KIELBÅTEN: Kielbåten er lesernes favoritt blant skipene som trafikkerer Oslo-Kontinentet. Bilde fra Color Magic. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide har i løpet av våren besøkt Oslo-fergene som seiler til kontinentet: Stena Lines Stena Saga, Color Lines Color Magic og DFDS' Crown of Scandinavia.

Vi har sjekket ut de billigste og dyreste lugarene hos alle skipene, samt standardlugarene. Du kan selv lese artiklene og se alle bildene fra de ulike båtene her:

Stena Saga - Stena Lines danmarkslinje
Color Magic - Color Lines kielferge
Crown of Scandinavia - DFDS' københavnbåt

Kielbåten er favoritt

I forlengelse av artiklene om de tre skipene, spurte vi DinSides lesere hva som er favorittbåten fra Oslo til kontinentet. 74 prosent svarte kielbåten, 22 prosent synes købenbåten er best (DFDS), mens 5 prosent holder en knapp på fredrikshavnbåten (Stena Line).

Kielbåtens favorittstempel forsterkes av avstemmingen i artikkelen om luksuslugarene på disse skipene. Her kan du se bilder av de flotteste lugarene som de tre skipene har å tilby - og leserne har kunnet stemme på sine luksuslugar-favoritter. Av de drøyt 2.000 stemmene, synes 90 prosent at Color Magic har de flotteste lugarene, 7 prosent har Crown of Scandinavia som sin favoritt, mens 3 prosent liker Stena Sagas luksuslugarer best.

Hvem har de flotteste lugarene?

Det koster å være konge på havet

Jada, vi liker altså kielbåten best, og vi liker luksuslugarene på kielbåten best. Men det er ikke til å skyve under en stol (eller under en båt) at dette også er de dyreste av de flotteste lugarene på fergene til kontinentet.

Din mening

Hvilken båt ville du valgt til minicruise i luksuslugar, dersom du faktisk skulle på tur og måtte betale gildet selv? (Avsluttet)
Kielbåten: 5.090 kr per person(55%) 326
Købenbåten:2.688 kr per person(26%) 157
Fredrikshavnbåten: 1.000 kr per person(15%) 86
Vet ikke(4%) 24
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Kielbåten: Det koster fra 5.090 kroner per person å reise på cruise i rederlugar ombord Color Magic. Dette inkluderer frokost og minibar.

Købenbåten: Prisen på minicruise i rederlugar på Crown of Scandinavia (DFDS) er fra kr 5.375,- for to personer, som inkluderer frokost, inngangsbillett til Tivoli og shuttlebuss tur-retur Kongens Nytorv.

Fredrikshavnbåten: Det koster fra 2.000 kroner for minicruise i Captain's Class (for to personer) avhengig av avreisedag. I skoleferiene er prisen 2.290 kroner per lugar (fire sengeplasser).

Hvilken båt ville du valgt til minicruise i luksuslugar, dersom du faktisk skulle på tur og måtte betale gildet selv? Stem i avstemmingsobjektet til høyre.

Det verste vi vet ...

Fulle medpassasjerer er det verste vi vet, når vi reiser med båter som kielferga eller danmarksbåtene. Nest-verst er dusjforhenget som klistrer seg til kroppen.

Full før drøbaksundet? Dette hater vi mest ombord