Shopping i London: Priser i kjedebutikkene

Ja, kleskjedene er billigere enn i Norge

Vår prissjekk av identiske plagg i kjedebutikker i London, viser at det lønner seg å kjøpe dem der, og ikke i Norge. 

129 KRONER: Den største prisforskjellen i vår prissammenlikning fant vi på en genser hos kleskjeden Benetton. Denne var 129 kroner billigere i London enn i Norge. Foto: Berit B. Njarga
129 KRONER: Den største prisforskjellen i vår prissammenlikning fant vi på en genser hos kleskjeden Benetton. Denne var 129 kroner billigere i London enn i Norge. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Vi skal ikke mange årene tilbake i tid for å finne en skyhøy kurs på britiske pund, til nærmere bestemt 13 kroner pundet. Slik er det heldigvis ikke i dag - noe som kan bidra til å gjøre shoppingen rimelig om du eksempelvis skal på storbyferie til London.

Handler du på kjedebutikker som finnes både i Norge og hos britene, er det nemlig penger å spare med dagens valutakurs.

Her finner du også flere gode London-tips.

BILLIGERE: Dagens valutakurs gjør det billigere å handle klær på kjedebutikker i London, sammenlignet med i Norge. Foto: Berit B. Njarga
BILLIGERE: Dagens valutakurs gjør det billigere å handle klær på kjedebutikker i London, sammenlignet med i Norge. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

10 av 12 plagg billigere i London

Vi har tatt runden innom kjedebutikkene H&M, Benetton og Zara, og har sammenlignet priser på identiske plagg i butikkene på Oxford Street med de norske prisene i kjedenes nettbutikker.

Av totalt 12 plagg vi har sammenlignet priser på, er det kun to plagg som er rimeligere i Norge - dét ene fordi det er på salg.

På resten av de 10 plaggene er London-prisene hakket lavere enn i Norge - noen mer enn andre.

Her ser du hele prisoversikten:

Plagg Benetton UK Benetton N H&M UK H&M N Zara UK Zara N
Stripete genser320429
Merino ullgenser320349
Boat neck genser320349
Boblejakke747,5849
Omslagskjole320349
Hettegenser192129 (199 fullpris)
Joggebukse107149
Denimkjole266299
Blomstret kjole427499
Rosa ytterjakke641599
Bukse med belte278299
Blazer320399


Priser er innhentet i butikker i London i uke 11, og på kjedens norske nettsider uke 13.

Følg med på valutakursen

Den største prisforskjellen vi fant blant våre 12 eksempler er på 129 kroner, nærmere bestemt på en genser fra Benetton. Altså kan det være en del og spare, ikke minst om u vanligvis legger mange plagg i handlekurven.

Samtidig er det verdt å merke seg at prisforskjellen på enkelte av plaggene ikke er større enn fra 21 kroner og oppover. Dermed gjelder det å følge med på eventuelle endringer i valutakursen, som eventuelt kan spise opp mye av gevinsten - eller fjerne den helt.

I vår prissammenligning er de britiske prisene regnet om til norske kroner basert på dagens kurs på cirka 10,68 kroner per pund.

Du kan eksempelvis sjekke valutakursene på Norges Banks nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer