Fransk vinnerskulptur i nattbelysning.<br />
Bilde: Fairbanks Ice Festival
Fransk vinnerskulptur i nattbelysning.
Bilde: Fairbanks Ice FestivalVis mer

Isskulpturer i Alaska

Ikke lei av vinteren? I Alaska er det nå tiden for den årlige Isskulpturfestivalen.

Is er nærmest det perfekte materiale for skulpturer. Det er lett å forme og det er gjennomskinnelig. Men det er også forgjengelig. Så snart varmen kommer er det borte. Derfor er nå tiden for å oppleve en av de mest spesielle festivaler i verden: Isfestivalen i Fairbanks, Alaska.

Hele mars

Hele denne måneden og nesten frem til påske (avhengig av temperaturforholdene) kan du oppleve den årlige isskulpturfestivalen i Alaska. Festivalen ble startet i 1989, og i år deltar mer enn 200 skulptører fra hele verden i utformingen av unike og forgjengelige mesterverk.

Fra 2,5 tonn store isblokker av naturfrossen alaskais lager kunstnerne fantastiske skulpturer. Noen benytter opptil 12 slike blokker! Med noe av verdens klareste isblokker som grunnlag, et stabilt og kaldt klima og spennende belysning kan dette gi opplevelser av de sjeldne for den som tar turen.

Isparken

Årets vinnerlag for sammensatte skulpturer i den "realistiske" klassen - fra Frankrike.
Bilde: Fairbanks Ice Festival Vis mer

Skulpturene lages i to klasser, og det er selvsagt konkurranser og premier. Førti lag á to personer har laget skulpturer av enkeltblokker med is, og 20 lag á fire personer lager sammensatte skulpturer av inntil 12 store isblokker.

Til sammen 90 skulpturer står i år utstilt i isparken helt til de smelter. Det kan bli langt ut i april på grunn av værfenomenet La Nina. Adgang til isparken koster seks dollar for én dag for voksne. Barn betaler to dollar.

Reis dit

Vil du ta en tur? Med fly reiser du via København og Seattle til Fairbanks i Alaska. Det vil ta deg mer enn 20 timer, men er det ikke kaldt nok for deg her hjemme, kan det vel være interessant nok?

Mer informasjon om Alaskas store isfestival finner du her.

Vil du finne ut mer om hva som skjer i verden? Prøv DinSide Reises Eventkalender.