Isolert og vakkert

Privat paradis? Det er fortsatt mulig.

Turiststrømmen til Thailand øker enormt. Landet er nå det tredje mest besøkte i Asia, etter Kina og Hong Kong. På tross av turisthordene finnes det heldigvis fortsatt noen ”uoppdagede” perler.

Ko Tao – Skilpaddeøya

Klipper og hav på Ko Tao, skilpaddeøya.
Bilde: Kirsti van Hoegee
Klipper og hav på Ko Tao, skilpaddeøya.
Bilde: Kirsti van Hoegee Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ko Tao betyr direkte oversatt - skilpaddeøya. Navnet har den fått på grunn av sin form, og ikke fordi strendene kryr med små skjelldekte krabater. Hovednæringen på den lille øya er kokosplantasjer og fiske. Grunnen til at øya har blitt kjent blant turister, er de særdeles gode forholdene for dykking og snorkling. Mens erfarne dykkere vil klage over langgrunne strender, kan nybegynnere kose seg på steder som White Rock og Shark Island. Har du ikke dykkersertifikat, er det plenty med skoler og instruktører som kan tilby kvalifisert opplæring til en rimelig penge (fra kroner 1.000 og opp). Fra Surat Thani tar båten fra tre til fem timer. Mens båtene seiler inn til Ban Mae Hat, velger de aller fleste å bo i Ao Mae eller Hat Sai Ri.

Ko Lanta – En eneste lang strand

Ko Lanta regnes faktisk som et eget distrikt. Området, som ligger rett utenfor Krabi, består av mer enn 50 øyer. Den største øya, Ko Lanta Yai, har en vestkyst som fungerer som en eneste stor sandsstrand. Her ligger bungalowene på rad og rekke, men størrelsen på øya gjør det fullt mulig å finne sin egen private strandflekk. 15 av øyene i Ko Lanta ble erklært marin nasjonalpark i 1990. Dagsturer kan anbefales til Ko Rok Nok, Ko Rok Nai og Ko Talang. Ko Lanta Yai er også populær blant dykkerinteresserte på grunn av sine mange rev, grotter og vrak. Øya når du lettest fra Ban Baw Meuang i Krabi hvor båten kun tar en time.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ko Similan

Nok en marin nasjonalpark. Similan-øyene er verdenskjent som dykkedestinasjon, og tilbyr fantastiske undervannsopplevelser med glimrende sikt fra to og ned til 30 meters dyp. Similan øyene er også kjent som Ko Kao, eller de ni øyene. Øyene er små og de aller fleste har ikke fastboende. Majoriteten av turistene som besøker øyene kommer på dagstur fra Phuket. Det arrangeres også lengre turer, for syv dager og syv netter må du regne med å betale rundt kr 7.000. Da er dykkeutstyr og mat inkludert. Similan-øyene kan kun nås i perioden fra november til mai, resten av året er sjøen rett og slett for høy.