Iskaldt maraton

Blir DU med på å løpe 100 kilometer i Antarktis' isøde?

Publisert
Sist oppdatert

Vi mennesker finner jammen på mye rart. Og det er visst mange som gjerne utsetter seg selv for helt ekstreme ting, helt frivillig.

Du kan da ikke være riktig navla hvis du melder deg på maraton i Antarktis?

Joda, du leste riktig. Antarctic Ice Marathon er altså et maraton som arrangeres i isødet. Du har fortsatt sjansen til å være med, startskuddet går 12. desember.

Husk ulvangsokkene! Foto: Polar Running Adventures
Husk ulvangsokkene! Foto: Polar Running Adventures Vis mer

Bare pass på å pakke stillongsen, for her skal det løpes 42,2 kilometer i temperaturer som med vinden kommer ned i -20 grader, gjerne mer, hvis
det virkelig blåser opp.

Blir det for pysete? Da kan du melde deg på ultramaratonet som går av stabelen 15. desember. Dinstansen? 100 kilometer!

80 grader sør, ikke langt unna klodens sydligste punkt, arrangeres disse løpene, som i år har treårsdag. I fjor var 16 deltakere med fra Armenia, Australia, Frankrike, Storbritannia, Irland, Russland, Sør-Afrika, Ukraina og USA.

Irsk tøffing

Fjorårets tøffeste var Richard Donovan fra Irland, som vant ultramaratonet med tiden 12:55:06. Han er forresten mannen bak arrangementet. (Kjappeste deltaker i maratonet løp inn på 05:08:17.)

Det er Polar Running Adventure som arrangerer, og hele turen tar åtte dager, med avreise fra Chile. Det hele koster 15.000 dollar, cirka 81.000 kroner, og inkluderer all mat og overnatting, og transport til Antarktis fra Chile.

Mer info: Antarctic Ice Marathon

Ville saker? Sjekk også:
  1. Maraton for de gærne


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer