Iglo i alpene. <i>Foto: Iglu Dorf</i> Foto: Iglu-Dorf
Iglo i alpene. Foto: Iglu Dorf Foto: Iglu-DorfVis mer

Iskalde ferieminner

Ishotell og iglolandsbyer som byr eventyrlystne turister på iskald overnatting brer om seg. Det samme gjør isbarene. Se hvor du finner dem.

I utgangspunktet høres det helt skrudd ut å betale for å fryse rumpa av seg i en snøhule du like gjerne kunne bygget utenfor hytta selv. Men det er faktisk mange turister som er villig til å spytte i flere hundrelapper for en natt i isen.

Og det er selvsagt en spesiell opplevelse å overnatte på en isbenk i en snøhule som holder flere minusgrader, eller kanskje et par varmegrader, hvis du er heldig og stearinlysene gjør jobben sin. Noen av ishotellene har lagt sjela si i å skape skikkelig kule huler, med dekorasjoner og "møbler". De fleste har også egne isbarer, der du kan få deg en sterk drink for å få litt varme i kroppen.

Hit kan du dra for en iskald ferienatt:

Foto: Alta Igloo Hotel Foto: Alta Igloo Hotel Vis mer


Alta Igloo Hotel

Alta Igloo Hotel ligger like utenfor Alta og har plass til nesten 100 gjester. Denne sesongen vil hotellet åpne rundt 13. januar. I tillegg til soveigloene har hotellet en isbar og flere andre oppholdsrom. Flotte isskulpturer dekorerer hotellet. En overnatting koster 1.695 kroner, da er frokost, middag og transport inkludert.

Nettsted: Alta Igloo Hotel

Foto: icehotel Foto: Icehotel Vis mer


Icehotel

Svenskene har klart å etablere Icehotel i Jukkasjärvi i Nord-Sverige som et eksotisk og luksuriøst hotell for den som vil oppleve noe annerledes. Hotellet arrangerer forskjellige eskursjoner, blant annet med hundeslede, og har en Absolut Icebar gjestene kan besøke etter middag. Overnatting fra 2.800 svenske kroner (cirka 2.400 kroner). Da er frokost og morgenbadstu inkludert.

Nettsted: Icehotel

Foto: Hotel Kakslauttanen Foto: Hotel Kakslauttanen Vis mer


Hotel & Igloo Village Kakslauttanen

Finnene er selvsagt ikke dårligere, og ved Hotel Kakslauttanen i Saariselkä i Nord-Finland kan du overnatte i en skikkelig snøiglo, eller i en iglo med glasstak opp mot stjernehimmelen og nordlyset (som holder behagelige 20 grader). I Snow Restaurant kan opptil 150 gjester nyte en treretters middag servert på isbordet. En overnatting koster fra 119 euro (960 kroner).

Nettsted: Hotel & Igloo Village Kakslauttanen

Les mer om Kakslauttanen i artikkelen Sex under nordlyset

Foto: Iglu Dorf Foto: Iglu Dorf Vis mer


Iglu-Dorf

Iglu-Dorf har fem forskjellige iglo-landsbyer rundt om i de tyske, østerrikske og sveitsiske alpene. Landsbyene består av igloer med forskjellig tema, og en fellesiglo der du spiser og koser deg med de andre gjestene. En overnatting koster fra 45 euro (cirka 360 kroner), inklusive kveldsmat og frokost.

Nettsted: Iglu-Dorf

Foto: Icebar London Foto: Below Zero Ltd Vis mer


Iskule drikkehull

De fleste av de overnevnte hotellene har altså egne isbarer der gjestene kan ta seg en iskald drink før de kryper inn i soveposen. Men du behøver ikke dra til vinterland for å få deg en skikkelig iskald drink. Absolut Icebar har nemlig dukket opp i både Stockholm, Milano og London.

Konseptet er det samme alle tre stedene. For cirka 140 kroner får du komme inn i kulda og drikke en vodkadrink serveret i et glass av is, og en kappe som skal holde kulda ute. Det kan lønne seg å bestille på forhånd, for det kan være lange køer i barene.

Les om åpningen av Iskald londonbar

Nettsteder:Absolut Icebar London, Absolut Icebar Stockholm og Absolut Icebar Milano.