Ishockeykamp i Düsseldorf

Hva gjør man i Düsseldorf dersom man har "litt penger til overs" i kommunekassa? Jo, man bygger en gigantisk ishockeyhall.

Ideen kom fra ordføreren i Düsseldorf selv, Joachim Erwing, som rett og slett mente de kunne bruke de pengene som lå over til å bygge en massiv ishockeyarena. ISS-Dome stod ferdig som byens nye storstue i fjor høst. DinSides Kim Jansson besøkte arenaen under karnevalet forrige uke.

DEG-Metrostars

Ishockeykamp i Düsseldorf

  1. ISS-dome og DEG

For de som er litt bevandret i ishockeymiljøer vil man fort kjenne igjen at dette er den nye hjemmebanen til det tyske ishockeylaget DEG-Metrostars. Enda bedre blir det når dette faktisk er klubben til Tore Vikingstad, som er en av Norges aller beste ishockeyspillere.
Vikingstad har spilt i klubben siden sesongen 2001/2002, og har gjort sine saker bra i tysk hockey.

>> Her kan du se bildespesialen fra ishockeykampen.

Ishockey

Hva synes du om ishockey? (Avsluttet)
Ishockey er KONGE!(44%) 46
Ishockey - The coolest game on earth!(42%) 44
Ishockey er en pysesport!(13%) 14
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


VIP uten sikkerhetssjekk

For mellom 135 og 180 euro får du VIP-billett (må bestilles på nettet), som inkluderer middag før kampen, og i pausene, samt så mye vin, øl, kaffe eller alkofritt du ønsker. De beste plassene i hallen står selvfølgelig til disposisjon. Den eneste bekvemmeligheten de ikke garanterer er seier til hjemmelaget.

Vikingstad prater til maskotten før pucken droppes for første gang. Foto: Kim Jansson
Vikingstad prater til maskotten før pucken droppes for første gang. Foto: Kim Jansson Vis mer

Det mest absurde med det hele er at bestiller du VIP-billett slipper man å gå igjennom sikkerhetskontrollen. Om du kjøper ordinære billetter blir du sjekket i sikkerhetskontroll før kampen,
men altså ikke hvis du velger å kjøpe VIP-billett. Med andre ord; for 135 Euro kan du tilsynelatende ta med deg hva du enn måtte ønske på kamp uten frykt for å bli kontrollert. Betryggende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flerbruksarena

ISS-Dome er en flerbruksarena på lik linje med Oslo Spektrum. Her vil de ha arrangementer som konserter, messer, sportsarrangement og konferanser. Totalt regner man med at hallen vil ha rundt 750.000 besøkene fordelt på omtrent 100 evenementer hvert eneste år. Dette er da også inkludert de 29 hjemmekampene til Tore Vikingstads lag, DEG-Metrostars.

PS: Tore Vikingstad var dessverre ikke tilgjengelig for kommentar etter kampen ettersom han pådro seg skade i benet tidlig i første omgang. Likevel klarte DEG-Metrostars å hale i land seieren 4-2, og noe av det eneste vår journalist fikk oppleve av vår nordmann i DEG var en to minutters utvisning.

Åpningsshowet før kampen. Foto: Kim Jansson
Åpningsshowet før kampen. Foto: Kim Jansson Vis mer


>> Her kan du se bildespesialen fra ishockeykampen.