Is, luft og nostalgi

Flere superspennende reiser.

Virkelig ut på tur

  1. Is, luft og nostalgi


6. Antarktis

Antarktis appellerer og også i Norge er det nå flere reisetilbydere som selger turer til ishavet i sør. Reisene er ikke spesielt billige, fra cirka 80.000 kroner og oppover.

Deltakerne på disse turene er gjerne mennesker som har reist mye, sett det meste, og som har gått lei av sol og badeliv. Select Travel, World Travellers og Hurtigruten tilbyr Antarktis-ekspedisjoner.

- Vi kaller dem de grå pantere, sier informasjonsarbeider Helene Winsents i Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab.

Mer:
WTN
Sydhavseventyr på norsk kjøl

7. Fly med Mig

- Cirka ti personer har vært med oss til Zhukovski-basen utenfor Moskva for å kjøre Mig 29. Og til våren forventer vi å få med oss noen på tur med Mig 27 som er ennå råere, forteller Børge Tvorg i Borderland til DinSide.

Borderland har spesialisert på reiser nettopp i grenseland. Selskapet tilbyr også flyturer hvor du får prøvd deg på vektløs tilstand i polstrede fly.

- Du blir fløyet opp i 10.000 meters høyde. Deretter dropper flyet ned i 6.000 meters høyde. Du kan få 10-30 dropp og prisen starter på 27.500 kroner.

Du ordner selv reisen til Moskva, men Borderline er behjelpelig med alle praktiske spørsmål.

Som suvenir kan du sikre deg en original og brukt flygerdrakt for 5.000 kroner, og en spesialhjelm for 6.000 kroner. Med denne habitten blir du garantert tøffest på kontoret.

Ekstern lenke:
Borderland

8. Kamchatka
Heliski, verdens beste laksefiske, sledeturer og dykking. Alt står på skrytelisten til Kamachatka ved Beringstredet. En stor bjørnebestand og vulkaner er et fint krydder. Kamchatka var stengt for turister frem til 1999, men nå er det mulig å reise dit.

Borderland og Kamchatka’s vision syr opplegg for de få besøkende som ønsker å turen innom. Vil man ut på egen hånd flyr man til Moskva og deretter ligger Kamchatka en titimers flytur unna.

Ekstern lenke:
Borderland

9. Afrikansk togeventyr

Rovos Rail er regnet som et av de mest luksuriøse togene i verden. Bilde gjengitt med tillatelse fra Safari Opplevelsesreiser Foto: Safari Opplevelsesreiser Vis mer


For cirka 67.000 kroner får du følgende festopplevelse hos Rovos Rail:

Rovos Rail som går fra Cape Town, gjennom vindistriktene til Matjiesfontein, videre gjennom Karoo til Kimberley og gjennom Sør-Afrikas høyland til Johannesburg.

- Flyturer med Rovos Air, et restaurert veteranfly.
- Safari ved Krügerparken.
- Besøk til strutsefarm.
- Besøk i Cape Town (se DinSides reportasje fra Cape Town).
- Flytur over sanddynene i Namibia, og skjelettkysten.
- Selsafari.
- Safari i Okavangodeltaet i Botswana.
- Opphold ved Victoria Falls i Zambia.

Fra Cape Town til Pretoria i Rovos' deluxe-suite koster 11.500 kroner gjennom Safari Eventyr.

Eksterne lenker:
Safari Opplevelsesreiser
Rovos
Afrikansk nostalgitrip

10. Verden rundt i en rosa buss

ROSA BUSS: Teltene er spent opp for natta. En halvpart av passasjerene sover på taket, en på utlagbare seter inne i bussen. Bildet er tatt i Sør-Amerika.
Foto: www.rosabussarna.com/Anna Dragsten Vis mer


Sør-Amerika rundt, fra Zambia til Sør-Afrika, eller fra Europa via Egypt til India, alt om bord i en rosa buss? Med det vesle buss-selskapet Rosa Bussarna er dette mulig. Reisene går over måneder og varierer i pris: Fra Europa til India koster Rosa Bussarnas billetter cirka 24.000 kroner.

Reisen blir hva man gjør den til. Å kunne by på seg selv og skjerpe seg i de stunder og på de dager hvor det er nødvendig, ha vilje og interesse for å oppleve mye og bidra når det kreves – det avletter for egne opplevelser og gruppens samhold.” Dette står å lese på det svenske reiseselskapet Rosabussarnas reisebeskrivelser.

Mer:
Rosabussarnas nettsted.
Den siste hippiereisen – mer om bussreise.
Fra Stockholm til Nepal i en rosa buss

Tilbake til innledningen