Irsk storfest

Liker du fest, moro, Guinness og hyggelige irer? I mars feirer irene St. Patrick's Day.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

St. Patrick's Day kan sammenlignes med vår 17. mai, og er irenes største festdag. Hvert år 17. mars kler irene seg i grønt, går i parader, synger og danser og drikker grønt øl og Guinness.

St. Patrick's day feires overalt der det bor irer - særlig i USA, der mange irske avkommere bor. Men det beste stedet å oppleve St. Patrick's day er selvsagt i Dublin. I den irske hovedstaden kan du oppleve gateteater, fyrverkeri, musikk, dans, lystspill, film, skattejakt, kunstutstillinger, familieaktiviteter – og selvsagt den beste St. Patrick’s Day-paraden i verden.

Paraden, som er St. Patrick's-festivalens høydepunkt, presenterer idérike teatertrupper, artister, gigantiske dukker, dansere og marsjerende korps fra Irland og mange andre land. Over en og en halv million mennesker, inkludert 40 000 besøkende, lar seg villig smitte av festivalfeberen hvert år.

I år er St. Patrick's Day-feiringen helgen 15.-19. mars.

St. Patrick var mannen som kristnet Irland på midten av 400-tallet. Han brukte den irske hvitkløveren til å forklare den hellige treenighet. Hvitkløveren er den dag i dag et viktig symbol for Irland - akkurat som Guinnessen er det. Grønt er Irlands farge, fordi øya også går under navnet Eire, den grønne øya.

Mer info: St. Patrick's Day