Iran

Foto: Dennis Taufenbach
Foto: Dennis Taufenbach Vis mer


Her kan du stå på ski i Iran:

  • Dizin
  • Shemshak

    Dette er de to største og mest populære skistedene i Iran. Dizin ligger halvannen times kjøring fra Teheran, og Shemshak ligger ca en times kjøring fra Teheran. Tross deres konflikter med det internasjonale samfunnet er ikke Iran et utrygt land å besøke.

    De to skistedene er litt forskjellige. Shemshak regnes som et sted for de litt mer avanserte skikjørerne, mens Dizin er et litt mer familievennlig sted. Dizin er det mest populære ettersom det angivelig har de beste fasilitetene og bakkene er litt slakkere. Dizin ligger på 3.700 meters høyde, noe som etter vår målestokk må sies å være ganske høyt. Du kan faktisk få føling med høydesyke på disse høydene.

    Shemshak er stedet hvor de beste iranske skikjørerne drar. Hva dette sier om nivået er uvisst, men bakkene er i hvert fall bratte og på folkemunne sies det at "det er lett å komme seg opp bakken, men atskillig værre å komme seg ned." De som kjører ski i Shemshak mener Dizin er for unger som liker å leke seg i bakken, mens Shemshak er for ekte skikjørere.

    Kilde: www.iranmania.com