Innsidetips til New York

Les hva de som kjenner byen godt mener du bør få med deg - og hva du kan droppe.

Publisert
Sist oppdatert
Les innsidetipsene, og fall i færre turistfeller. Disse to jentene har oppdaget panoramautsikten mot Manhattan fra Brooklyn.
Les innsidetipsene, og fall i færre turistfeller. Disse to jentene har oppdaget panoramautsikten mot Manhattan fra Brooklyn. Vis mer

Innsidetips til New York

  1. Innsidetips for smaksløkene


New York er en av verdens virkelig magiske metropoler. Byen er drømmereisemålet til mange - enten de har vært der flere ganger, eller aldri har sett byen.

Uansett om du er en garvet New York-turist, eller ikke har hatt muligheten til å besøke byen ennå, her er noen innsidetips fra tre som kjenner den godt. Michael Goodman er født og oppvokst i New York, nærmere bestemt i Upper East Side, men bor nå i Brooklyn. Christopher Bergsland er norsk, men bor og jobber i New York på andre året. Olav Raustøl bodde og arbeidet i New York i fem år, og New York er hans favorittby.

Flott utsikt fra Empire State Building.
Flott utsikt fra Empire State Building. Vis mer


Dette MÅ du gjøre:


Michael mener en førstegangsbesøkende må ta turen opp til toppen av Empire State Building, for å få med seg utsikten. Olav anbefaler en båttur med Circle Line New York rundt Manhattan Island, dersom du har tid til det. Turen tar tre timer. Det finnes også totimersturer som ikke tar deg helt rundt. En av disse foregår om kvelden, så du kan se Manhattan skyline by night. Christopher synes at dersom du har muligheten, burde du få med deg et broadwayshow når du er i byen.

Ikke gå glipp av:

Central Park er stedet å dra for å se på livet og slappe av. Foto: NYC & Company
Central Park er stedet å dra for å se på livet og slappe av. Foto: NYC & Company Vis mer

Christopher synes du skal ta deg en shoppingtur i SoHo, som er full av små og spennende butikker. Han anbefaler også en spasertur langs West Side Highway, og en tur til Harlem for å høre på et av gospelkorene. Liker du live jazz bør du ta turen til Michael's Pub (211 East 55th St), tipser Olav . Dette er "hjemmet" til Woody Allen New Orleans Jazz Band, og de spiller der stort sett hver mandag. Woody Allen selv trakterer klarinetten.


Dette kan du droppe:

- Hanging out in Times Square, sier Michael . Christopher er enig. Dette er et eneste stort lyskryss, ikke så mye mer.

Fra en annen vinkel:

Christopher mener toppen av Rockefeller Center er et godt alternativ til Empire State Building. Bygningen er lavere, men her får du vel så flott utsikt over Manhattan. Et annet stilig utkikkspunkt er baren på toppen av Hotel Gansevoort. Her er det en stor uteterrasse som går rundt hele bygningen, der du kan slå
deg ned med en drink, eller kikke
ut over Meatpacking District.

Innsidetips for smaksløkene - guttas restauranttips

Det er alltid liv i New York. Her fra Meatpacking District en mandagskveld.
Det er alltid liv i New York. Her fra Meatpacking District en mandagskveld. Vis mer


New Yorks beste hemmelighet:

Michael har flyttet til Brooklyn, og har oppdaget denne bydelens hemmeligheter. Han anbefaler Brooklyn Bridge Park, som ligger under Brooklyn Bridge, og strekker seg opp til Manhattan Bridge, og et stykke sør for Brooklyn Bridge.

- Men parken begynner å bli ganske kjent nå, sier han.

Christopher tipser om en bar som heter Rue B (188 Ave. B, mellom 11th og 12th Street i Lower East Side). Dette er en bitte liten klubb med gode drinker og kule jazzmusikanter. Et annet jazzalternativ er Village Vanguard, en mørk liten kjeller der du når som helst kan dulte borti gamle jazzmestre.

På en søndag:

Søndager er dagen for lange brunsjer i New York, mener Christopher. Amerikanske pannekaker, omeletter, bacon og egg ... Se tips for bra brunsjsteder lenger ned. Er været bra, bør du ta turen til Central Park, synes Olav. Hit kommer new yorkere selv for å slappe av, så sett deg på en benk og se på livet.

På en regnværsdag:

Olav anbefaler en tur til Museum of Natural History på vestsiden av Central Park.

- Enormt. Masse interessant, men man trenger antagelig så mye tid at bare hvis det storregner.

Christopher synes du bør svinge innom The Metropolitan Museum of Art.

Ekte newyorkere:

Mange av byens innbyggere kommer fra helt andre steder, men uansett om de er født i byen, er de fleste newyorkere veldig patriotiske og stolte av byen sin.

- Newyorkere har alltid dårlig tid, og kan derfor virke uhøflige. Men snakker du med dem finner du ut at de er utrolig hyggelige og hjelpsomme, sier Christopher.

Beste med byen:

- New York er aldri kjedelig. Det er alltid noe nytt å finne på og nye steder å besøke, sier Michael.

- New York føles som et fristed. Alle som bor der er veldig åpne, mener Christopher.

Innsidetips for smaksløkene - guttas restauranttips

Mer fra New York:

Innsidetips til New York


Storbyguide: New York

EPLEKJEKT: Alt du trenger å vite for en storbyferie i The Big Apple.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Hotellsvindel - ikke la deg lure

SJOKKHOTELLET: Les om horrorhotellet på Manhattan, og se hvordan du unngår å bli lurt.

Innsidetips til New York


New Yorks beste restauranter

TIPS: Her får du den deiligste maten.

En fullstendig oversikt over alle artiklene om New York finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer