Innendørsski fra Dubai til Europa

Fra Hongkong til Dubai og Europa. Her kan du stå på ski hele året.

SkiDubai.
Foto: SkiDubai Foto: Ski Dubai Vis mer

Garantert oppholdsvær

  1. Innendørsski fra Dubai til Europa


SkiDubai, Dubai

Dubais innendørs skieldorado åpnet i desember 2005. I dette 22.500 kvadratmeter store anlegget er det fem bakker og en quarterpipe for snøbrettkjørere. Den lengste bakken er 400 meter, med et fall på over 60 meter. Innbyggerne i Emiratene har kanskje ikke det beste utvalget i vinterklær, men dette får du låne på skianlegget - sammen med ski eller snøbrett etter ditt eget ønske. Temperaturene holder seg på mellom minus 1 og minus 2 grader hele året. Nå du blir sulten og tørst, kan du slappe av i en av kaféene; St. Moritz eller Avalanche.

Les mer på DinSide Reise: Sjeik på ski
På nett: Ski Dubai

SnowWorld Landgraaf, Nederland

Med et snødekket område på 35.000 kvadratmeter, er denne hallen den største av sitt slag i verden - når det kommer til kvadratmeter med snø. Det har 520 meter lange bakker, og et vertikalt fall på opptil 80 meter. Her er tre løyper, og endog en 6-seters stolheis. Temperaturene ligger på mellom minus 4 og minus 8 grader, og vintertøy kan leies om du ikke er godt nok utstyrt selv.

Stedet er åpent alle dager, hele året - til og med på julaften og nyttårsaften. Tidspunktene for åpning og lukking varierer noe med sesong og dag; i vintersesongen er det åpent fra klokken 8 eller 9 til 24, hver dag. Snøhallen har også en bar med servering for "ekte" after-ski følelse.

På nett: SnowWorld

Milton Keynes.
Foto: Milton Keynes Vis mer


Xscape Milton Keynes

Dette er Storbritannias største innendørsanlegg, med en snøflate på 9.500 kvadratmeter. Bakkelengden skiller seg imidlertid ikke fra de øvrige snøhallene; både Milton Keynes, Castleford Xscape og Tamworth SnowDome har bakker på 170 meter.

Skibakkene i Xscape Milton Keynes er en del av et stort aktivitetssenter med mange typer tilbud, fra fjellklartring til bowling, restauranter osv. Aktivitetshallen har drevet siden 2000, og har hatt over 25 millioner besøkende siden åpningen. Det ligger i Milton Keynes, som er en by cirka ni mil nord for London.

På nett: Xscape Milton Keynes

Alpincenter Bottrop, Tyskland

Her finner du Europas lengste innendørs alpinbakke, på 540 meter. I hallen er det totalt 19.200 kvadratmeter med snødekte løyper, og et vertikalt fall på maks 85 meter. Senteret ligger ved byen Essen, cirka 7 mil fra Köln og 4 mil fra Dortmund.

Senteret ble i sin tid initiert av ikke ukjente Marc Girardelli, og det er investert 50 millioner euro hallen, som åpnet i 2001. Skibakken har åpent alle dager fra klokken 9.30 til 24. Serveringsstedene på området har åpent til klokken 01 eller sogar til 03, så her er det gode vilkår for lange afterski-kvelder ...

På nett: Alpincenter Bottrop

Alpincenter Bottrop.
Foto: Alpincenter Bottrop Vis mer


Kina

Det er flere innendørs skisenter i Kina. LongZhu Hokkaido Indoor Snow er et av de største i verden, med et snødekket område på 24.000 kvadratmeter. De lengste bakkene der er 380 meter, og det har et vertikalt fall på maks 40 meter. Shenzhen Ski Center er noe mindre, men like fullt populært, spesielt blant hongkongere. Senteret ligger en times togtur fra Hongkong, så mange benytter helgene til en skitur i snøkapellet der. Yinqixing innendørs skisenter er ganske solid i størrelse, men en bakke på 380 meter og en bredde på 80 meter. Det høyeste punktet på bakken er 42 meter over bakkenivå, noe som tilsvarer en 14-etasjers bygning. I forbindelse med skianlegget, er det et 30.000 kvadratmeter stort underholdningsområde, med varme kilder, svømmehall, sauna, restauranter, film- og TV-rom, vip-lounger osv.

Japan

Japan har mange innendørs skisentre, det største, SSAWS, stengte imidlertid i 2002 pga. dårlig økonomi. Det største i dag i antall bakkemeter er Sayama, som har 9.600 kvadratmeter med snø, bakken er 320 meter på det lengste, og har et vertikalt fall på 36 meter.

På nett: Sayama (kun japansk)