<b>FROKOSTEN INGEN VIL HA?</b> Slik ser den nye frokostpakken til NSB ut. Foto: Per Ervland/NSB
FROKOSTEN INGEN VIL HA? Slik ser den nye frokostpakken til NSB ut. Foto: Per Ervland/NSBVis mer

Ingen har kjøpt NSBs frokost

Mandag 24. oktober begynte NSB Gjøvikbanen å tilby kundene sine frokostabonnement, men responsen har vært dårlig.

– Vi ønsker å gi kundene en merverdi på reisen, og håper dette vil kunne bidra til det. I sommer gjennomførte vi en pilot med en gruppe testpersoner og en kundeundersøkelse, og resultatet var like positivt som vi hadde håpet. Over 80 prosent av deltakerne var fornøyd med matpakken og 14 prosent av de øvrige reisende som ble spurt kunne tenke seg å abonnere på frokost, uttalte Emil Eike, daglig leder i NSB Gjøvikbanen AS, den gang i en pressemelding.

Men de ferske frokosten, som består av juice eller kaffe, to grove brødskiver; en med hvit ost og en med «varierende pålegg», har så langt ikke vært en suksess.

– Det er foreløpig ingen som har kjøpt frokostabonnementet, sier Eike til DinSide.

Har ikke gitt opp

Foreløpig er det uvisst hvorfor ingen togpassasjerer har slått til på NSBs nye frokosttilbud.

– Ja, si det. Vi har jo gjort en grundig pilot med kundeundersøkelse før vi startet. Men det er jo på tampen av året og ikke lenge siden vi begynte, så vi tar det ikke så tungt enda. Vi mener fortsatt at dette er en god idé, påpeker Eike.

Han forteller at NSB Gjøvikbanen ennå ikke har gitt opp håpet, og at de har planer om å gjøre noen fremstøt når det gjelder togfrokosten som kan bestilles på togfrokost.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: NSB frister med sushi - som ikke er på menyen

Hva koster det?

Vil du benytte deg av frokost-tilbudet?

(Avsluttet)
Nei, for dyrt(76%) 1858
Nei, ikke interessert(16%) 391
Ja, dette har jeg ventet på(8%) 205
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Frokostabonnementet koster 39 kroner per frokost, hvor det lengste abonnementet er på fire uker av fem dager. Dette tilsvarer 780 kroner. Det er også mulig å ha kortere abonnementer som for eksempel bare varer i fem dager.

– Frokosten serveres på de mest populære morgenavgangene fra Toten og Hadeland mot Oslo, forteller Eike.

Tilbudet er tilgjengelig på de største pendlertogene, som er tog 200, 204 og 208 fra Gjøvik, og tog 236 fra Jaren. Frokostabonnementet er et samarbeid med Rail Gourmet Togservice og Gjøvik Baguette & Catering.

NSB Gjøvikbanen er det første togselskapet i Norge som tilbyr togpassasjerene sine fersk frokost levert direkte til setet.

Togselskapet har også en kioskautomat om bord i toget, hvor passasjerer kan få kjøpt blant annet sjokolade, drikke og knekkebrød.