Informasjon om Makrigialos, Kreta

Hva bør man se og hvor bør man spise, i Makrigialos på Kreta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Knossos er et populært utfluktsmål på Kreta.
Knossos er et populært utfluktsmål på Kreta. Vis mer

Hei
Vi har bestilt feriereise med Ving til Makrigialos på Kreta. Jeg har søkt på Internett og det er minimalt med informasjon om denne plassen. Har dere kjennskap til området, severdigheter i nærheten, restauranter etc.?
Vi er 3 voksne med 4 barn.

Reiseguiden

På DinSide Reise finner du et veldig nyttig verktøy som heter Reiseguiden. Her finner du over 800 artikler og mindre innlegg fra hele verden, skrevet av DinSides lesere. Her er også flere artikler om stedet du søker informasjon om, Makrigialos på Kreta. Her er utdrag fra noen av tipsene:

Ingeborg forteller:

- Zorbas rett over gata er blitt vår favorittaverna, maten handlet vi på Proto, mye hyggeligere butikk enn på anlegget selv om vi trivdes der også.

- Reisemålene (severdigheter for utflukter, red. anm.) er mange, men gjerne litt langt unna. Vi glemmer ikke Georgiopouli nær Chania, der vi leide rom for ei natt, spiste frokost på fortauet og nøt småbylivet. Eller Pefki, fjellandsbyen ovenfor Makrigialos med en ro du skal leite lenge etter: Ta et glass drikke på Piperia, tavernaen med navn etter det enorme peppertreet. Vi har vært i Sitia og Ierapetra, og spist lunsj i Agios Nicolaos. Og ungene elsket dagen i Aqua Splash, vannparken i nærheten av Hersonissos.

Lillian skriver:
- Alle tavernaene liker å få barnefamilier på besøk, spesielt Zeus Taverna, som ligger øverst i gaten. Der har de laget en egen barnekrok innerst i tavernaen. Ta en tur ned til havnen en kveldstund og besøk den mest greske fiskerestauranten To Limani. PS. Se etter blå stoler/bord.

- Skal jeg flytte til en annen plass, blir det Makrigialos - Paradis på jord.

Alf Egil har flere tips, både hva gjelder restauranter og severdigheter:

- Masse tavernaer i området med billig mat og drikke. Ikke allverdens spennende menyer, det går mest på grillspyd (souvlaki). Prøv en italiensk restaurant cirka 500 meter ut fra resepsjonen og til høyre. Husets spesialitet er helstekt lammelår som må bestilles dagen i forveien! Ellers er menyen der som ellers. På "Gabbiano" rett over gata var vi oftest og spiste, kjempegod service. Prøv også fiskerestaurantene helt inne i Makrigialos på strandpromenaden.

- Besøk Knossos og betal for en guidet tur inne på anlegget¸ det er virkelig verdt pengene. Et utrolig anlegg som er 1000 år eldre enn Akropolis i Athen!

I Reiseeksperten kan du lese hele artiklene, og du finner også flere innlegg om andre steder på Kreta. Kanskje finner du der mer informasjon med tanke på severdigheter og utflukter.

Steder å besøke

Knossos er allerede nevnt som en obligatorisk severdighet. Dersom du legger turen dit, så ta med rikelig med vann og husk solskjerming. Det kan bli veldig hett å vandre rundt på Knossos.

Her er noe av det du kan se og oppleve i nærheten av Makrigialos:

 • Ierapatra:
  Europas sørligste by. Herfra kan du ta båt ut til den idylliske og ubebodde øya Khrysí, med flotte hvite sandstrender.

 • Agios Nikólaos:
  Blomstrende feriested. Folkemuseum med utstilling av kretisk håndverk, og arkeologisk museum. Herfra kan du ta båt til øya Agioi Pántes, hvor du kan møte den kretiske geita.

 • Kritsá:
  Landsby, hvor det er gode muligheter for å handle kretisk håndverk.

 • Siteía
  Malerisk havn i gamle bydel. Folkemuseum og arkeologisk museum.

 • Vai-stranden:
  Populær sandstrand med tette palmetrær.
 • Informasjon på nett

  Vi har sjekket litt rundt på veven, og funnet en del steder med informasjon som kan være nyttig:

 • På CreteTravel finner du informasjon om stedet, ting å gjøre og hvor du kan spise. Les også her.
 • På Crete Tournet finner du mye informasjon om Kreta, blant annet kan du navigere deg rundt til severdige steder rundt om på øya ved hjelp av et kart. Veldig nyttig i planleggingen av utflukter.
 • I Lonely Planets Kretaguide kan du finne informasjon om severdigheter på øya.
 • Vi håper dette var til hjelp.

  God reise.

 • Videre til neste svar.

 • Tilbake til innledningsartikkelen.