India og Nepal

India og Nepal står på mange ryggsekkturisters ønskeliste.

Varanasi, India: Det er spesielt gunstig å dø i pilgrimsbyen ved Ganges. I denne elva skyller inderne vekk syndene sine. <br />
<i>Fot: Kirsti van Hoegee</I>
Varanasi, India: Det er spesielt gunstig å dø i pilgrimsbyen ved Ganges. I denne elva skyller inderne vekk syndene sine.
Fot: Kirsti van Hoegee Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

India

Alle ekte backpackere har vært i India. Det enorme landet både frastøter og fasinerer. Mest av alt innbyr India til mangslungne opplevelser. Delstaten Goa har vært tilholdssted for frihetssøkende hippier fjennom flere tiår. Fremdeles er partyfaktoren høy, men ravepartyene har overtatt for hippienes visesang. Goa har også et utall vakre strender, festivaler og nå i februar, er det karneval.

I India ser du også et av klodens store underverker, Taj Mahal. Gravmonumentet ble reist av Sjah Jahan, og 20.000 kunsthåndverkere deltok i arbeidet med å reise monumentet. Den rosa byen, Jaipur, i delstaten Rajasthan har et utall severdigheter. Maharajan Jai Singhs observatorium, Amberpalasset og Hawa Mahal (Vindenes Palass på norsk). Gå heller ikke glipp av hinduenes hellige by Varanasi, eller storbyene Dehli, Calcutta og Mumbai.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Klimaet er sammensatt og det er derfor vanskelig å fastsette et spesielt godt tidspunkt for å reise til India. Fra oktober til mars er greit i store deler av landet, skjønt sør i landet er det ofte perioder med regn i denne tiden. Les DinSide Reises store Indiaguide her.

Nepal

Enhver ryggsekkturist med respekt for seg selv, har tatt seg rundt i Nepal. Hovedstaden Katmandu og storbyene Patan og Bhaktapur har uvanlig byatmosfære og er et utmerket utgangspunkt for å studere nepalsk hverdagsliv. Terai, en subtropisk slette, er også et must for den eventyrlystne ryggsekksliter. Her ligger Royal Chitwan National Park, en gang jaktområder for det britiske kolonimakten. I dag er dyrelivet i nasjonalparken vernet. Her finnes elefanter, nesehorn, tigre, leoparder og hjortedyr.

Barskingene tar for seg av verdens høyeste fjell, Mount Everest. Khumbudalen, utgangspunktet for de store fjellklatrerekspedisjonene, er interessant. Her lever sherpafolket som kom fra Tibet for 500 år siden. Tørkeperioden setter inn i oktober/november, og det regnes som den gunstigste klimatiske perioden; Temperaturen er behagelig, luften er ren og klar.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!