Fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen?

- Ikke ta bilen til flyplassen! Parkeringen er snart full

Oslo Lufthavn oppfordrer reisende til å velge kollektivtransport de neste par ukene.

PARKERE PÅ GARDERMOEN? Da bør du ha forhåndsbestilt. Det er mange flere som har tatt bilen til Gardermoen hittil i sommer, sammenliknet med tidligere år, og de kan ikke garantere at du får parkert dersom du ikke har bestilt på forhånd. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
PARKERE PÅ GARDERMOEN? Da bør du ha forhåndsbestilt. Det er mange flere som har tatt bilen til Gardermoen hittil i sommer, sammenliknet med tidligere år, og de kan ikke garantere at du får parkert dersom du ikke har bestilt på forhånd. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Lufthavn oppfordrer alle reisende til å velge kollektivtransport i stedet for egen bil til Gardermoen de neste ukene.

Grunnen?

Parkeringen begynner å bli full, og de kan ikke garantere at du får parkert bilen din!

- Reis kollektivt!

Oslo Lufthavn har nettopp gått ut med en oppfordring til reisende om at de bør velge kollektivtransport til flyplassen de neste ukene, grunnet begrenset parkeringskapasitet.

- Vi oppfordrer de reisende til å bruke kollektivtransport til og fra Oslo lufthavn i de to sommerukene vi har foran oss, da vi ikke lenger kan garantere tilgjengelige parkeringsplasser, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse A. Vangstein.

REIS KOLLEKTIVT: Reisende oppfordres til å velge kollektivtransport til flyplassen, da parkeringen er rimelig full de neste to ukene. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
REIS KOLLEKTIVT: Reisende oppfordres til å velge kollektivtransport til flyplassen, da parkeringen er rimelig full de neste to ukene. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix Vis mer

Avinor Oslo lufthavn disponerer 18500 parkeringsplasser på Gardermoen, og denne sommeren har pågangen vært ekstra stor. Det nærmer seg nå fullt på alle parkeringsplasser.

- Vi ser at antallet parkeringsplasser på bruket er nær å nå metningspunktet. Sammenlignet med i fjor har vi 2.500 flere parkerte biler på Oslo lufthavn på nåværende tidspunkt. Dette tror vi kommer av arbeidene på jernbanen, samt at det er flere som reiser denne sommeren enn i 2016, sier Vangstein til Dinside.

Han uttaler videre at de skal gjøre alt de kan for å skaffe plass til alle - men at de ikke kan garantere noe dersom du ikke har forhåndsbestilt.

Tenker du at du vil kjøre bil til flyplassen, bør du forhåndsbestille så raskt som mulig.

- Såfremt det er ledige plasser på bestillingstidspunktet, kan vi garantere deg parkeringsplass ved forhåndsbestilling, understreker Vangstein.

Dinsides Kristin Sørdal viser deg hva som er nytt på Oslo lufthavn Gardermoen, som nå har åpnet alle sine nye pirer, butikker og spisesteder! Vis mer

Bedre innen utgangen av juli

Vangstein uttaler til Dinside at det til tross for anleggsarbeidene på jernbanen går det tog til og fra Oslo lufthavn flere ganger i timen. Både NSB og Flytoget har faste ruter. I tillegg går flybussene og rutebussene som normalt.

- Vi beklager ulempene dette medfører for de reisende, men ønsker å være tidlig ute slik at man ikke kommer til Oslo lufthavn uten å få tak i parkeringsplass. Ønsker man likevel å parkere, anbefaler vi at man forhåndsbestiller parkeringsplass på parkering.avinor.no slik at man sikrer seg plass før man ankommer.

- Slik det ser ut nå regner vi med at de verste utfordringene gir seg innen utgangen av juli, men inntil da håper vi de reisende ser på alternative transportløsninger før de skal ut og fly i sommer, avslutter Vangstein.

Alternative parkeringer

Parkeringssituasjonen Oslo Lufthavn melder om, dreier seg om flyplassens offisielle parkering, som er den som er merket med «P1», «P2» og så videre, når du kommer kjørende til flyplassen.

Det finnes imidlertid også andre private aktører som tilbyr parkering rundt flyplassen, blant annet Dalen Parkering og Gardermoen Parkering.

Disse har også gode ordninger med shuttle-transport til og fra terminalen.

Men også der begynner det å bli fullt.

Dalen Parkering melder om at det er fullt til og med tirsdag.

- Vi har fullt noen dager fremover, men tar inn bestillinger nå for de neste ukene, sier Morten Dalen, daglig leder hos Dalen Parkering, til Dinside.

- Da tar vi bare inn bestillinger til det har fylt seg opp, men man bør bestille i god tid i forveien, det er nok lurt, uttaler Dalen til Dinside.

Også Gardermoen Parkering sier til Dinside at det foreløpig er fullt frem til søndag.

- Det går an å bestille fra søndag igjen. I høysesongen er det et must å bestille på forhånd, da det er stor pågang, får vi vite fra Gardermoen Parkering.

De understreker at alt håp ikke er ute selv om du får beskjed om at det er fullt når du forsøker å bestille: Dersom det er noen som avbestiller plassen sin, vil denne automatisk bli tilgjengelig som ledig plass - slik at det kan lønne seg å fortsette å sjekke etter ledige plasser frem mot avreise.

Les også:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!