Ikke så farlige, likevel?

Her er Robert Young Peltons tips til land som kanskje har et delvis ufortjent rykte som farlige for reisende.

Surfer på Bali - Indonesia er kjent for gode surfeforhold. Foto: Morten Holbein Foto: Morten Holbein Vis mer

Verdens farligste land

  1. Ikke så farlige, likevel?


Indonesia
Hvorfor? For surfing i verdensklasse, jungelturer og dykking til noen av verdens laveste priser. Pelton anbefaler de mindre kjente øyene i Indonesia, og vi vet mange fortsatt reiser til Bali, til tross for terroren som rammet den berømte turistøya i 2002.

Zimbabwe
Hvorfor? Uro til tross, har landet fantastisk rafting, regnskogeventyr og utrolig gjestfri befolkning. Pelton anbefaler imidlertid at man holder seg til områdene rundt Victoria Falls.

Nepal:
Hvorfor? Himalaya og verdens høyeste fjell er fortsatt tilgjengelig for turister i Nepal til tross for Maoistopprøret. Pelton tipser om at man kan kjøpe lokalt produserte kart som advarer om opprørsområder, og sier at reisende bør være forberedt på å betale moderate "revolusjonsskatter" på veien til Himalaya.

Sierra Leone:
Hvorfor? Vakkert land med gyldne strender, elefanter og urørt jungel. Engelsktalende innbyggere som vet hvordan man skal ha det moro, til tross for advarsler knyttet til landet etter voldelig opprør i 2002.

Iran:
Hvorfor? Gammelt kulturland. Pelton fastslår at brutale politistater gjerne er de tryggeste å reise i, og mener man kan reise rundt her uten særlig frykt, siden hemmelig politi gjerne følger hvert skritt man tar.

Backpacking i ayatollaens rike

Flere tips:
I samme åndedrag anbefaler Pelton også fem, fra sitt amerikanske ståsted, uoppdagede perler. Bouganinville, en øy i Papua Ny Guinea, Østlige Tyrkia, Georgia, Syria og Albania (hit går det nå norske charterreiser - Albania på charterkartet).

Farlig, eller bare dårlig rykte?

Colombia er et land omkranset av rykter om hvor farlig det er. Vår reporter fant et land som hadde langt mer å by på enn fare. Her fra Barranquilla. Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


DinSide har også besøkt noen av landene som av mange regnes som farlige. Vi har tidligere i teksten vist vei til vår artikkel fra Iran, og her får du også vår rapport fra Colombia, På tur i verdens farligste land.

Konklusjonen må bli at om man bruker sunn fornuft, velger sine "farlige" reisemål med omhu og skaffer seg informasjon tilstrekkelig til å unngå de opplagte farefellene.